Logo Realitatea.md

Maia Sandu, despre vizita unor potențiali investitori americani: „Ceea ce își doresc ei aici nu sunt taxe mai mici sau facilități fiscale”

21 Septembrie 2019, 17:45 // Economie

În câteva săptămâni Republica Moldova va fi vizitată de potențiali investitori americani. Potrivit prim-ministrei Maia Sandu, aceștia nu sunt la prima încercare, iar ceea ce i-a oprit în trecut a fost corupția în instituțiile statului.

Embed:

„Peste câteva săptămâni vom avea o vizită a unor potențiali investitori din SUA. E un pic devreme să discutăm, dar avem planuri concrete. Aceste investiții se pot realiza fără ca să se semneze un acord suplimentar. Este vorba doar de angajamentul nostru ferm ca să creăm condiții bune pentru afaceri.

Acesta este lucrul pe care l-am auzit, l-au auzit și colegii mei la întâlnirile pe care le-au avut inclusiv cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri din SUA. Ceea ce își doresc ei aici nu sunt taxe mai mici sau tot felul de facilități fiscale. Ei își doresc să știe că justiția funcționează și că investițiile pe care le fac sunt în siguranță. Exact pe aceste lucruri, lucrăm noi acum ca să oferim acest sentiment de siguranță și atunci vom putea conta pe mai multe investiții”, a declarat prim-ministra.

Maia Sandu a menționat că este vorba despre investitori din Carolina de Nord, care au oprit acest proces în trecut, fiind descurajați de corupția cu care s-au confruntat în instituțiile statului.

Citeste tot despre: Carolina de Nord, investitori, vizită
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile