Logo Realitatea.md

(VIDEO) Maia Sandu: Există riscul ca finanțarea externă să fie blocată dacă va fi demis Guvernul

08 Noiembrie 2019, 16:00 // Economie

Riscurile sunt foarte mari ca finanțarea să fie blocată, fără reforma justiției nimeni nu o să finanțeze. Declarația apraține prim-ministrei Maia Sandu, după ce PSRM a înaintat moțiunea de cenzură față de Guvern în plenul Parlamentului.

Embed:

Întrebată de jurnaliști ce se va întâmpla cu finanțarea europeană dacă Guvernul va fi demis, Maia Sandu a menționat că anume acest lucru și este marea problemă, întrucât bugetul pentru anul 2020 este bazat anume pe ajutorul financiar extern.

„Acest Guvern este singurul Guvern credibil care a putut să restabilească atât de repede finanțarea. Noi am adus miliarde de lei în aceste câteva luni din surse externe. O parte din banii pe care i-am planificat în bugetul pentru anul 2020 vine din aceste surse. Asta înseamnă că cetățenii vor fi privați de programele pe care le-am inclus noi, de creșteri salariale, de creșterea indemnizațiilor în perioada rece a anului, de programul de compensație pentru acoperirea parțială a costului pentru curentul electric, de creșterea a celorlalte indemnizații pe care le-am planificat noi pentru oamenii cu dizabilități, pentru veteranii de pe Nistru și Afganistan, de creșterea pe care am planificat-o pentru cei care au o pensie foarte mică pentru că nu întrunesc stajul de cotizație. Sunt o sumedenie de lucruri care depind în mare parte de această finanțare externă. E clar că noi suntem singurul Guvern credibil, pentru că noi am demonstrat că vrem reforme pe bune și reformele noastre sunt apreciate de către partenerii externi. Ceilalți vin cu discursuri frumoase dar în spatele acestora se ascund aceleași intenții de a controla procuratura, justiția, pentru că oamenilor le este frică de justiție”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că Biroul permanent al Parlamentului trebuie să se întrunească pentru a stabili data ședinței plenare în care va fi dezbătută moțiunea de cenzură. Se presupune că cel târziu va fi o zi din săptămâna viitoare.

VEZI ȘI:

PSRM înaintează moțiune de cenzură, după discursul prim-ministrei

Maia Sandu, în fața susținătorilor: „Nu putem să-i lăsăm să captureze statul încă odată. Să stăm uniți, lupta va fi grea”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
24 feb, 13:43 //

Un cerb nobil înscris în Cartea Roșie, vânat de braconieri la Strășeni. Potrivit unor informații, poliția locală ar încerca să mușamalizeze cazul (FOTO)

20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”