Logo Realitatea.md

PAS nu-l va susține pe Năstase la prezidențiale. Sandu: „... dacă ar fi avut șanse mari”

13 Martie 2020, 07:35 // Politica

PAS nu va susține candidatul PPDA, adică pe nimeni altul decât pe Andrei Năstase, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Asta chiar dacă anterior a fost o înțelegere, președinta PAS, Maia Sandu, a explicat de ce nu se va ține cont de trecut, în special, după experiența cu alegerile locale, când președintele PPDA a pierdut Chișinăul în fața candidatului PSRM, Ion Ceban.

Foto: agora.md

„L-am fi susținut pe Andrei Năstase, dacă ar fi avut șanse mari. Alegerile la Chișinău au arătat că aceste șanse nu sunt foarte mari. De aceasta, PAS se gândește și va lua o decizie ulterior”, a explicat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Potrivit lui Andrei Năstase, discuțiile cu privire la înaintare unui candidat unic al partidelor de dreapta au avut loc încă în luna iunie a anului trecut. În urma înțelegerii, PPDA a susținut-o pe Maia Sandu la funcția de prim-ministră, iar PAS urma să-l susțină pe liderul PPDA în campania pentru prezidențialele din acest an.

„Nu ne vom bate pentru accederea în turul doi. Vom duce o luptă pentru înlăturarea lui Dodon”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că ultimele sondaje arată că la toamnă bătălia aprigă pentru fotoliul de președinte al țării va fi între Igor Dodon, actualul șef al statului, și Maia Sandu. PAS încă nu a anunțat oficial pe cine va înainta la prezidențiale. Nici Igor Dodon nu a anunțat despre asta. Din partea PPDA, va candida Andrei Năstase.

Autor: Anatol Cibotari

CITEȘTE ȘI:

Ultima oră! PPDA l-a desemnat astăzi pe Andrei Năstase drept candidat la funcția de președinte în cadrul alegerilor prezidențiale din acest an (VIDEO)

(VIDEO) Dodon, despre candidatura lui Năstase la prezidențiale: „O situație de șah. Este o mișcare inteligentă”

Maia Sandu, surprinsă de candidatura lui Andrei Năstase la prezidențiale, dar spune următoarele: „Am luat act și respectăm decizia PPDA”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile