Logo Realitatea.md

Maia Sandu îl invită pe Igor Dodon la o dezbatere televizată, în contextul 100 de zile de la învestirea Guvernului Chicu (Infografic)

25 Februarie 2020, 14:06 // Politica

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu împreună cu deputații PAS au prezentat astăzi, „Raportul alternativ de 100 de zile a Guvernului Chicu, care a demonstrat incompetență și rea-voință”. Raportul a fost prezentat în contextul în care la sfârșitul săptămânii trecute s-au împlinit o sută de zile de când a fost învestit Guvernul Chicu.

Foto Simbol

Potrivit Maiei Sandu, după 3 luni de zile, Guvernul Chicu nu dorește să comunice clar și transparent cu cetățenii și să explice cu ce s-a ocupat tot acest timp în afară de a merge la ședințe la Igor Dodon cu închinăciuni. „Ați văzut vineri cum un ditamai prim-ministru a încercat să se furișeze pe ușa din spate a Parlamentului, neinvitat și neanunțat, cu un discurs plin de afirmații contradictorii. Îi felicit și îi mulțumesc pe colegii mei din Parlament pentru că au insistat pe respectarea legii și a procedurilor și au demonstrat că opoziția este puternică și poate să apere procesele democratice. Ați mai văzut probabil și un document publicat care se pretinde a fi un raport pe o sută de zile, dar care nu spune nimic”, a spus astăzi Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Lidera PAS a mai vorbit și scumpirile aduse de Cabinetul de miniștri în ultimele 3 luni. Este vorba de majorarea tarifelor la transportul interurban, creșterea prețului la carburanți, facturile exagerate la agentul termic, dar și despre lipsa progreselor în implementarea reformelor și, în consecință, izolarea Republicii Moldova pe plan internațional. De asemenea, președinta PAS s-a referit și la schemele de corupție și „repunerea în funcții a oamenilor lui Plahotniuc și a oamenilor cu probleme de integritate care au fost vizați în investigații jurnalistice”.

În opinia PAS, Guvernul Chicu stee orientat împotriva cetățenilor, pentru că este:

–      un Guvern al scumpirilor

–      un Guvern al „micilor” reforme - reformelor mimate

–      un Guvern al izolării internaționale

–      un Guvern al preluării schemelor și corupției.

În acest context, Maia Sandu, l-a invitat pe șefl statului, Igor Dodon, la o emisiune televizată, la postul național de televiziune.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile