Logo Realitatea.md

Maia Sandu îl va ataca în judecată de deputatul PSRM Corneliu Furculiță și presa afiliată socialiștilor

18 August 2020, 09:59 // Politica

Președinta PAS, Maia Sandu, îl va acționa în judecată pe deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, care a declarat ieri că PAS dorește să vândă terenurile agricole unor cetățeni străini. Lidera PAS îl acuză pe Furculiță de minciună și intenționează să dea în judecată și presa afiliată PSRM, care au dat publicității aceste afirmații a parlamentarului socialist.

„O nouă minciună marca Dodon și PSRM, mai gogonată decât cea cu 30 de mii de sirieni de acum 4 ani, este vehiculată azi de deputații socialiști care își bat joc de oameni desconsiderându-i și umilindu-i cu minciuni și insulte. Pentru că le-am dat în obraz că nu le pasă de agricultori și de pământurile noastre, ei amăgesc oamenii că noi vrem să vindem pământul cetățenilor străini. Este o minciună cât prostia lor de mare. Îl voi da în judecată și pe deputatul Furculiță, și toate publicațiile socialiste care promovează această minciună” a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, lidera PAS susține că atunci când PSRM nu are argumente plauzibile și soluții asupra unor probleme, inventează minciuni și dezinformări.

„Știu foarte bine aceste lucruri, dar minciuna e arma lor principală și de fiecare dată când le arătăm cât sunt de incompetenți și corupți mai inventează câte o minciună și o răspândesc prin televiziunile lor plătite din bani furați. Au uitat că Dodon, la indicația lui Plahotniuc, a promulgat legea pentru vinderea cetățeniei Republicii Moldova unor străini anonimi anume pentru ca aceștia să poată cumpăra pământurile? Au uitat că acest program a fost anulat la insistența noastră? Nu știu că Dodon, cu mâna fratelui său, cumpără terenuri din Moldova pe banii milionarului rus Igor Chaika și își face iazuri pe ele?”, a mai scris Maia Sandu.

Amintim că, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul socialist Corneliu Furculiță și Radu Mudreac au venit cu o reacție la protestul de duminică a PAS în susținerea agricultorilor. Astfel, Furculiță a acuzat PAS că „ar intenționa să vândă terenurile agricole din Moldova străinilor”.

Mai jos găsiți conferința de presă a celor doi deputați PSRM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile