Logo Realitatea.md

Maia Sandu le-a mulțumit medicilor din Hîncești pentru „eforturile depuse zi de zi pentru viața și sănătatea oamenilor”

22 Ianuarie 2021, 17:16 // Actualitate

Președintele Maia Sandu, aflată în vizită la Hîncești, însoțită de consilierul său în domeniul Sănătății, Ala Nemerco, au avut azi o întâlnire cu medicii Spitalului raional Hîncești. Aceasta le-a mulțumit conducătorilor instituției pentru eforturile depuse zi de zi pentru viața și sănătatea oamenilor și a transmis recunoștința tuturor pentru „medicii care, în condiții foarte complicate, depun eforturi supraomenești pentru a salva vieți”.

foto: facebook.com/maia.sandu

„Hîncești a fost primul raion afectat de Covid-19 și medicii de aici au fost în prima linie de la început. Am accentuat că subiectul discutat în toate întrevederile de la Bruxelles a vizat accesul mai rapid la vaccin pentru medici și lucrători medicali din prima linie, aprovizionarea sistemului de sănătate cu echipament de protecție și cu aparataj de susținere a bolnavilor în stare gravă”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, administrația spitalului a menționat că este nevoie de o campanie națională de vaccinare, pentru ca, odată primit vaccinul, procesul să se desfășoare rapid și eficient.

„Până vom reuși să eliminăm virusul și să revenim la o viață normală, este important, în continuare, să protejăm viața celor dragi și medicii noștri prin purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea întrunirilor mari. Comportamentul responsabil este cel mai bun semn de prețuire a medicilor în aceste momente”, a mai opinat șeful statului.

Vedeți și: Prima vizită în teritoriu a președintelui Maia Sandu. Unde a mers astăzi, cu cine s-a întâlnit și ce a discutat

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile