Logo Realitatea.md

Maia Sandu: Legea ONG-urilor nu-i va permite lui Dodon să desfășoare campanie electorală folosind „fundația de caritate” a soției sale

29 Mai 2020, 14:34 // Politica

Maia Sandu a comentat poziția negativă a lui Igor Dodon față de legea ONG-urilor. Lidera PAS a declarat că președintele țării nu va promulga legea organizațiilor neguvernamentare, de altfel nu va mai putea face campanie electorală folosind fundația de caritate a Galinei Dodon.

Colaj: realitatea.md

„Știți de ce Igor Dodon și gașca lui se opun vehement noii legi a organizațiilor neguvernamentale? Pentru că odată adoptată legea, Dodon nu va mai putea face campanie electorală folosind „fundația de caritate” a Galinei Dodon (finanțată din banii fiului procurorului general al Rusiei). Pentru că proiectul noii legi spune clar că organizațiile neguvernamentale, inclusiv fundațiile, nu pot susține material și gratuit partidele politice și candidații care se implică în campanie electorală.

Acesta este adevăratul motiv din care Igor Dodon și guvernul lui dau cu piciorul la 1 miliard 500 milioane de lei de la Uniunea Europeană, bani care ar trebui să susțină economia și oamenii nevoiași. O dovadă în plus a acestui lucru este faptul că în Parlament PSRM insistă că, chiar dacă se votează, legea trebuie pusă în aplicare doar de la 1 ianuarie 2021, adică după alegerile prezidențiale. Să fie clar – dacă legea intră în vigoare din ianuarie, atunci și banii vor veni în ianuarie. Între timp, cetățenii Republicii Moldova vor plăti pentru deciziile proaste ale unei guvernări corupte și mincinoase, care vrea să poată și la alegerile prezidențiale din toamnă să cumpere voturi cu un kg de orez”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a declarat anterior că Partidul Democrat va încălca Acordul coaliției semnat în luna martie cu Partidul Socialiștilor dacă va vota pentru legea cu privire la Organizațiile neguvernamentale, aceasta fiind condiția Uniunii Europene pentru debursarea tranșei de 30 de milioane de dolari. 

Dodon amenință democrații: Dacă vor vota legea ONG-urilor, încalcă Acordul coaliției. Eu nu voi promulga această lege

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.7151%
USD USD 16.6713 -0.5417%
RUB RUB 0.2261 -0.5717%
RON RON 4.0431 -0.7731%
UAH UAH 0.5999 -0.9085%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile