Logo Realitatea.md

Maia Sandu nu-și schimbă poziția privind anexarea Crimeei. „Nu-mi pot explica prostiile președintelui RM în ultimii patru ani”

21 Noiembrie 2020, 12:47 // Politica

Un jurnalist ucrainean a întrebat-o pe Maia Sandu care este poziția ei privind anexarea Crimeei de către Federația Rusă, făcând referire la declarația lui Igor Dodon din trecut care a dus la deteriorarea relațiilor moldo-ucrainene. Maia Sandu a răspuns că poziția sa a rămas neschimbată încă din 2016.

Foto: Facebook Partidul Acțiune și Solidaritate

„Crimeea este parte a Ucrainei. Respect integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei asupra Crimeei. Am vorbit despre asta când eram prim-ministru și vă asigur că voi spune același lucru când voi deveni președinte”, a declarat Maia Sandu, potrivit Evropeiskaia Pravda.

Întrebată de ce în general a existat acea declarație a lui Igor Dodon, Maia Sandu a menționat că nu-și poate explica.

„Nu am explicații la prostiile președintelui Republicii Moldova în ultimii patru ani”, a spus Sandu.

Tot ea a mai spus că poziția moldovenilor privind anexarea Crimeei este împărțită. „Unii împărtășesc punctul meu de vedere, alții nu”.

Potrivit Maiei Sandu, motivul principal este faptul că oamenii primesc informații din diferite surse. Președinta a recunoscut că în Republica Moldova există puțină informație despre evenimentele din Ucraina, precum și instituții media ucrainene. Pe de altă parte mass media rusă are o prezență foarte largă și influențează mulți oameni. Prin urmare poziția societății noastre este împărțită.

„Dar nu e vorba doar despre mass-media rusă. Mass-media din Moldova este adesea utilizată în scopuri politice, așa cum s-a întâmplat în timpul acestei campanii. Pentru a rămâne la putere, politicienii încearcă să sperie oamenii cum ar fi „dacă nu vom fi noi, atunci va fi război”. Intenționăm să schimbăm structura mass-media din Moldova, să le facem mai independente, să schimbăm regulatorul și altele”, a conchis Maia Sandu.

Citeste tot despre: Crimeea, Maia Sandu
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 0.7141%
USD USD 17.2805 0.0747%
RUB RUB 0.2304 1.0970%
RON RON 4.3003 0.6813%
UAH UAH 0.6101 0.4280%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile