Logo Realitatea.md

Maia Sandu s-a întâlnit cu Traian Băsescu. Despre ce au discutat cei doi

25 Iulie 2019, 10:00 // Actualitate

În cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, Prim-ministra Maia Sandu și Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, au avut o întrevedere cu fostul Președinte al României și membru în Parlamentul European, Traian Băsescu.

Foto: gov.md

Maia Sandu i-a mulțumit lui Băsescu pentru susținerea fermă acordată în perioada de criză politică de la Chișinău și pentru interesul constant față de Republica Moldova. „Vă mulțumim că ați fost alături de noi în acele momente dificile și că ne-ați încurajat să nu renunțăm, în ciuda obstacolelor, și să apărăm cu toată forța democrația în țara noastră”.

Traian Băsescu a subliniat că este esențial ca Republica Moldova să rămână un subiect important în discuțiile din Uniunea Europeană. Totodată, domnul Băsescu a accentuat necesitatea finalizării cât mai rapide a interconectărilor, mai ales în domeniul gazelor naturale, precum și rezolvarea altor probleme cu care se confruntă cetățenii noștri.

Amintim că în cadrul dezbaterilor desfășurate ieri, 24 iulie, în Comisia pentru Afaceri Externe (AFET), Traian Băsescu a luat cuvânt și a punctat că Republica Moldova de aproximativ 30 de ani beneficiază de asistență din partea Uniunii Europene și, totuși, aceasta rămâne a fi o zonă gri, accentuând, în acest context, că este necesar ca Republicii Moldova să i se ofere o perspectivă clară de integrare în UE.

Citeste tot despre: Maia Sandu, Traian Băsescu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.0000%
USD USD 17.3212 0.0000%
RUB RUB 0.2742 0.0000%
RON RON 4.0350 0.0000%
UAH UAH 0.7352 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS