Logo Realitatea.md

Maia Sandu, taxată dur de Ion Sturza după ce a cerut FMI să nu semneze acord cu Moldova: Este un fel de neo-bolșevism

15 Iulie 2016, 14:54 // Politica

Fostul premier al Republicii Moldova, omul de afaceri Ion Sturza critică dur solicitarea liderului PAS, Maia Sandu, către FMI de a nu semna un nou acord cu țara naostră. Potrivit lui, solicitarea este „un fel de neo-bolșevism”, adică „cu cât mai rău pentru țară cu atât mai bine pentru noi...”. Mai mult, fostul premier mai spune cu referire la aceeași Maia Sandu că „copiii politicii moldovenești se joacă” în „alegem președintele”.

Declarațiile au fost făcute prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Acolo, fostul premier scrie despre „furtul miliardului, spălarea zecilor de miliarde ale mafiei rusești (doar în 2015, după introducerea administrației speciale în cele trei bănci 10 miliarde USD(!), pentru BNM totul a fost perfect legal), „ciupitul” din fiecare KWT, metru de gaz, minut de convorbiri telefonice, pâine, carne, fructe, bilete de tren, avion, asfalt, ardezie, uniformă pentru armată... Mai nou funcționari, procurori, judecători cu limuzine la prețul unei șampanii, palate înregistrate pe rudele sărace de la țară...”

„Noutățile vin și vin”, constată Sturza.

Între timp, potrivit acestuia, „guvernul stă cu două pistoale la tâmplă – FMI și Rusia”. „FMI cere reducerea drastică a cheltuielilor bugetare (minim 5 miliarde de lei). Adio, măriri de salarii și pensii, dinții – pe poliță. Dar și sanarea băncilor devenite ale „lor”. Rusia e mai cinică: lăsați-vă de „satana” - UE. Fără să uite să protejeze businessul comun, operațiile financiare, energetice, dar și Aeroportul care „oficial” nu mai e al rușilor. Și nici al șoricelului din beci. Fierbinte, aridă vară la Chișinău…”, mai scrie acesta pe rețeaua de socializare.

Referirea la Maia Sandu vine abia în „post scriptum”: 

„P.S. „Opoziția” caută „candidatul ideal”, fără trecut dubios. De parcă o zi la guvernare de prin 2013 încoace nu ar fi un fapt în sine de contestat. Copiii politicii moldovenești se joacă în nisipul otrăvit cu nume frumos „alegem președinte” și se bucură...

P.S 2. Se știe, cine știe! că FMI nu dă bani de flori de cuc. Reforme, ajustări. În termeni pragmatici este un lucru bun pentru țară. A cere FMI să nu semneze un acord este un fel de neo-bolșevism. Cu cât mai rău pentru țară cu atât mai bine pentru noi...”

Realitatea.md precizează că anterior Ion Sturza lăuda activitatea Maiei Sandu, iar în câteva rânduri a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea regăsi în Partidul Acțiune și Solidaritate lansat de fostul ministru al Educației.

Ieri Maia Sandu a lansat un apel către Fondul Monetar Internațional să nu semneze un nou acord cu Republica Moldova pentru că „banii nu vor ajuta oamenii, ci vor ajunge iarăși în buzunarele demnitarilor corupți”. Totodată, aceasta a făcut un apel către partidele de opoziție cerându-le să se alăture acestui demers. Premierul Pavel Filip a avut o reacție imediată și a făcut un apel către politicieni „să dea dovadă de maximă responsabilitate în privința temelor care vizează interesul național, cum este și cea privind negocierile Guvernului cu FMI”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile