Logo Realitatea.md

Majorarea prețurilor pentru diferite categorii de mărfuri îi scoate pe socialiști din sărite! Cerințele înaintate autorităților centrale

16 Mai 2019, 12:55 // Politica

Partidul Socialiștilor își exprimă indignarea față de inacțiunea autorităților centrale și a celor independente de reglementare a pieței în legătură cu creșterea bruscă a prețurilor pentru anumite categorii de mărfuri pe piața moldovenească. Potrivit PSRM, "în condiții de incertitudine politică, speculatorii de tot felul au lansat un atac asupra celor mai vulnerabile categorii ale populației țării noastre, care în primul rând suferă".

"Având în vedere că prețurile la legumele din Moldova, timp de un an, au crescut cu 40%, putem spune că aceasta este o situație de urgență pentru republica noastră. O asemenea creștere a prețurilor la produsele agricole nu este justificată nici din punct de vedere a situației economice din sectoarele relevante, nici în ceea ce privește veniturile cetățenilor din Republica Moldova", se arată într-un comunicat al PSRM.

Desigur, socialiștilor nu le-au scăpat nici majorările la carburanți. "Cinic și insultător arată și majorarea prețurilor la combustibil, în mijlocul perioadei în care se desfășoară munca pe teren, ceea ce provoacă indignarea producătorilor agricoli".

În acest context, PSRM cere să fie revizuit coeficientul de indexare a pensiilor, ținând cont de majorările prețurilor pentru bunurile de primă necesitate

Citeste tot despre: majorarea prețurilor, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile