Logo Realitatea.md

Mama bebelușului mort în accidentul de la Botanica, cu un apel pe Facebook: „Vreau să aflu...”

09 Iulie 2018, 19:00 // Societate
// Autor:  
Elena Putregai

Un bebeluș de 3 luni a decedat pe data de 2 iulie într-un grav accident în sectorul Botanica al Capitalei. Fetița se afla cu mama sa pe bancheta din spate, iar tatăl său conducea mașina de marcă BMW cu care a ajuns într-un pilon de electricitate de pe strada Trandafirilor.

Exact la o săptămână de la tragedie, mama copilei a venit cu un apel pe Facebook, prin care caută martorii accidentului, în special, cei care i-au ajutat să iasă din mașină.

Foto: Gorod bez marshutok!

Versiunea ei este că soțul a adormit la volan. Cel puțin aceasta reiese din afirmațiile făcute pe rețeaua de socializare. Contactată de Realitatea.md pentru mai multe detalii, tânăra ne-a lăsat fără răspuns.

UPDATE: Tânăra a reacționat, după câteva ore, la mesajul echipei portalului de știri și ne-a spus că nu ne poate povesti ce s-a întâmplat, pentru că nu ține minte nimic.

În ziua cu pricina, toți trei au fost internați în spital. Acum, mama micuței a dat de înțeles că se simte mai bine.

Poliția a deschis o cauză penală, iar la moment, încă sunt stabilite circumstanțele exacte ale accidentului rutier - informație confirmată de Natalia Stati, ofițerul de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

Amintim că accidentul a avut loc la ora 06:00, când familia se îndrepta spre Institutul Mamei şi Copilului pentru o intervenție. Martorii care au surprins momentul spun că șoferul ar fi demarat cu viteză și a intrat direct în pilonul de electricitate.

Conform procedurii, bărbatul a fost supus testului alcoolscopic. Acesta a negat în presă că ar fi consumat băuturi alcoolice și a admis că ar fi adormit la volan.

De menționat că, potrivit art. 264, al.3 (b) din Codul Penal al Republicii Moldova, încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.

Citeste tot despre: accident rutier, bebeluș mort, Botanica
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile