Logo Realitatea.md

Mandatul de deputat al socialistului Mihail Paciu, numit și „agronomul lui Dodon”, validat de Curtea Constituțională

19 Noiembrie 2019, 16:14 // Politica

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova are din nou 36 de mandate de deputat. Asta după ce Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al socialistului Mihail Paciu care vine în Parlament în locul lui Ion Ceban, ales în funcția de primar general al municipiului Chișinău.

colaj: realitatea.md

Decizia privind validarea mandatului lui Mihail Paciu a fost luată ieri, la solicitarea Comisiei Electorale Centrale, care, în ședința din 15 noiembrie, a luat act de vacanța mandatului de deputat din partea PSRM.

Mihail Paciu este conducătorul unei gospodării țărănești care îi poartă numele (G. Ț. „M. I. Paciu”) și a fost candidatul cu numărul 33 pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la funcția de deputat în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie. La fel, Paciu a fost și candidatul PSRM la funcția de deputat în Parlament din partea circumscripției electorale uninominale nr. 19, Ivancea, Orhei, câștigată atunci de Marina Tauber.

În noiembrie 2017, pentru „muncă îndelungată şi prodigioasă în complexul agroindustrial, merite în sporirea eficienței producției agricole și contribuție la dezvoltarea infrastructurii social-economice”, Mihail Paciu a fost decorat de președintele Igor Dodon cu Ordinul „Gloria Muncii”.

În iunie 2018, șeful statului i-a făcut chiar și o vizită agronomului din Orhei. Atunci Igor Dodon a făcut o tură a câmpurilor cu suprafața totală de aproape 50 de ha, apreciind faptul că această gospodărie utilizează tehnică agricolă modernă, ceea ce permite obținerea unei recolte bune, chiar şi în condiții climaterice nefavorabile.

Vedeți și:

„Agronomul” lui Dodon, mai aproape de Parlament. CEC a inițiat procedura de validare a mandatului acestuia

Un agronom decorat de Igor Dodon cu „Gloria Muncii” i-ar putea lua locul lui Ion Ceban în Parlament

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile