Logo Realitatea.md

Manifestație cu zeci de mii de participanţi la Chișinău, pentru susţinerea lui Plahotniuc la funcția de premier (GALERIE FOTO, VIDEO)

13 Ianuarie 2016, 17:52 // Actualitate

Peste 60 de mii de simpatizanţi ai Partidului Democrat din Moldova s-au adunat astăzi, 13 ianuarie, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet la o acţiune de susţinere a candidatului la funcţia de prim-ministru din partea PDM. Oamenii prezenți la eveniment au declarat că ţara trece prin momente dificile şi este necesară depăşirea cât mai urgentă a crizei politice.

„Am un mesaj deosebit pentru preşedintele Nicolae Timofti: vă îndemn, în numele tuturor celor care suntem aici, să daţi curs propunerii Alianţei nou create pentru desemnarea noului premier al Republicii Moldova. Sunt sigur că viitorul candidat va fi o persoană destoinică şi va îndeplini dorinţele noastre”, a declarat un profesor venit din raionul Râşcani.

Cei adunaţi în scuarul TNOB au declarat că sunt împotriva alegerilor anticipate, fapt ce nu ar duce la nimic bun.

„Nu ne putem permite, nu putem admite alegeri anticipate. Astăzi suntem aici cei cu respect deosebit faţă de ţară. Nu putem fi indiferenţi, indiferenţa fiind o crimă împotriva viitorului”.

Realitatea.md amintește că tot astăzi, 13 ianuarie, o acţiune de protest de amploare a fost organizată şi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de către Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”. Aceștia au protestat împotriva clasei politice, formării majorității parlamentare, dar și împotriva desemnării la funcţia de prim-ministru a unui candidat lipsit de integritate.

Citește și:

GALERIE FOTO, VIDEO! Acțiune de amploare marca Platforma ”DA”, organizată azi în capitală

Manifestații de amploare, mâine, la Chișinău! Platforma ”DA” și Partidul Democrat cheamă oamenii în stradă (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile