Logo Realitatea.md

Manipularea marca mass-media rusă! Ce a declarat Dodon despre introducerea regimului de vize cu Rusia și ce a scris presa

15 August 2017, 14:52 // Politica

„Igor Dodon critică acțiunile Parlamentului Republicii Moldova. Acesta susține că posibila instalare a regimului de vize, discutată recent în Parlament, este o provocare și un pas foarte periculos”, despre aceasta scrie unul din ziarele din Federația Rusă „Izvestia”, inducând publicul în eroare și distorsionând mesajul, fapt ce a provocat o mare neliniște în rândul cetățenilor. 

Potrivit presei ruse, informația precum că această temă a fost discutată de către deputații moldoveni a fost primită din „sursele sigure” ale ziarului. Jurnaliștii ruși au menționat că Igor Dodon susține că discuțiile privind introducerea regimului de vize sunt speculările dușmanilor dialogului moldo-rus și el nu va permite așa ceva.

„Nu văd nici un motiv pentru a introduce regimul de vize. Nu văd de ce acest lucru i-ar fi necesar Moldovei și relațiilor bilaterale, mai ales că în Federația Rusă se află mai mult de 560 de mii de cetățeni moldoveni. Și cred că în realitate, ei sunt mai mulți de 700 de mii. Este clar atunci când cineva încearcă să prezinte astfel de idei, el nu se gândește că acest lucru va afecta în primul rând cetățenilor noștri. Cred că acestea sunt niște provocări”, a scris presa rusă, prezentând răspunsul lui Dodon.

Contactat de Realitatea.md, Igor Dodon a declarat că a fost întrebat de jurnaliști despre introducerea regimului de vize la ce le-a răspuns că o astfel de inițiativă nu există.

„Și chiar dacă ar apărea o astfel de inițiativă, e o provocare care nu poate fi acceptată!”, a declarat șeful statului.

Cu toate acestea, răspunsul complet a președintelui nu a fost luat în considerație, presa rusă distorsionând informația receptată. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1655 -0.3240%
USD USD 17.6844 -0.1130%
RUB RUB 0.2783 0.0719%
RON RON 4.0185 -0.4188%
UAH UAH 0.7227 -0.1382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile