Logo Realitatea.md

Manole despre cum a votat: Declar cu toată responsabilitatea că nu am votat pentru Vladimir Țurcan

20 August 2019, 13:35 // Actualitate

Magistrata Curții Constituționale (CCM), Domnica Manole, susține că „nu a votat pentru alegerea președintelui CCM Vladimir Țurcan. Anunțul a fost făcut de către judecătoare pe pagina sa de Facebook.

Foto: agora.md

Legea cu privire la Curtea Constituțională impune anumite obligații față de judecători de a nu divulga secretul deliberării, dar reușind din interesul public major al societății față de Hotărârea din 19 august 2019 de desemnare a Președintelui CCM, de declarațiile unor colegi, făcute public, declar cu toată responsabilitatea, că nu am votat pentru alegerea Președintelui CCM, Vladimir Țurcan. Nu pot afirma fără temei cine a votat, deoarece votul a fost secret”, se arată în mesajul postat pe rețeau de socialiare a Domnicăi Manole.

Menționăm că, tot Manole a anunțat că astăzi dimineață a depus o cerere privind revizuirea hotărârilor CCM prin care, ieri, Vladimir Țurcan a fost ales în funcția de președinte al Înaltei Curți, după scandalul care a izbucnit în urma votului secret expus de către membrii CCM.

Amintim că, ieri seara, o altă judecătoare a CCM, Liuba Șova, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul a fost rezultatul unei decizii luate din timp. Țurcan a negat cele expuse de către Șova, menționând că „criticile sunt emoții, care vor trece”.

VEZI ȘI:

Maia Sandu critică rezultatul alegerii noului președinte al CCM. Ce le-a solicitat membrilor Curții?

Reacția PL, la alegerea lui Țurcan în fruntea CCM: „De astăzi, Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon”

Primele declarații ale noului președinte al CCM: „Am fost ales în funcție în conformitate cu prevederile legale” (VIDEO)

Socialistul Vladimir Țurcan, ales președinte al CCM

S-au jucat de-a concursul... Pe cine propune, totuși, coaliția la funcția de judecător constituțional din partea Parlamentului

Vladimir Țurcan, propus la CCM: Vorbesc în limba moldovenească, așa cum m-a învățat mama și tata

Noii judecători ai Curții Constituționale au depus jurământul

Citeste tot despre: judecătoare, Manole, presendinte, Turcan, vot
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile