Logo Realitatea.md

Marcajul rutier din capitală se lasă așteptat. Codreanu: Numai la voi plouă

14 Mai 2019, 11:39 // Societate

Șeful interimar al ÎM „Exdrupo”, Marcel Zastânceanu, a anunțat în cadrul ședinței operative a Primăriei, că primele cutii cu vopsea au ajuns în vamă, iar marcajului rutier ar putea fi aplicat chiar de astăzi. 

Foto: simbol

”Cum ajunge prima partidă, noi începem marcajul și vor fi preluate teste. Când o să permită temperatura, vom lucra și noaptea și ziua. Vom începe cu trecerile pietonale, cu marcajul transversal din preajma instituțiilor de învățământ și la intersecțiile aglomerate. Avem mai multe echipe și vom lucra paralel pe mai multe străzi”, a declarat Marcel Zastânceanu, șeful interimar al ÎM „Exdrupo”.

Zastânceanu susține că vopseaua este pe bază de acril și are o garanție de aproximativ șase luni, iar pentru a aplica repetat marcajul pentru un an de zile, a fost comandată o cantitate mai mare de vopsea.

De cealaltă parte, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a cerut asigurări privind calitatea vopselei care urmează să fie aplicată atenționând că fiecare zi de întârziere, indiferent de timpul de afară, va fi taxată. 

„Numai la voi plouă! Domnul Zastânceanu nu poate aplica marcajul și nu poate face lucrările de plombare pentru că plouă. Poate de făcut un demers către tările nordice, să vă duceți să vă învățați să faceți lucrări?”, a adăugat edilul capitalei. 

Pentru aplicarea marcajului în tot orașul este nevoie de aproximativ două luni, în condițiile în care și vremea va fi favorabilă. 

CITEȘTE ȘI:

Municipalitatea va cumpăra vopsea de marcaj rutier de peste 2 milioane de lei! Codreanu: ”Veți răspunde cu funcțiile pentru calitate”


 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile