Logo Realitatea.md

Marina Tauber acuză guvernarea că ar face presiuni și intimidări asupra oamenilor la Peresecina (VIDEO)

03 Noiembrie 2019, 15:57 // Societate

Partidul Politic „Șor” acuză  Poliția și organele de forță că se implică în mod brutal în procesul de votare din satul Peresecina din raionul Orhei, acolo unde în turul doi concurează formațiunii „Șor", Victor Perțu și candidatul al Blocului ACUM. Declarațiile au fost făcute astăzi de către vicepreședintele partidului menționat, Marina Tauber, în cadrul unei conferințe de presă.

„Oamenii sunt intimidați și amenințați, polițiștii umblă pe străzi și fac presiuni. Ministerul de Interne condus de Andrei Năstase, dar și reprezentanții altor structuri au trimis un adevărat desant la Peresecina. Din primele ore ale dimineții acționează grupuri de desant ale organelor de forță, începând cu simpli polițiști până la lucrătorii operativi din comisariate, ofițeri și conducători ai organelor de anchetă, precum și angajați de rang înalt și colaboratori ai Serviciului de Informații și Securitate. Aceste persoane, îmbrăcate, în general, în haine civile circulă prin sat, practic fără să se ascundă, acostează cetățeni, speriindu-i și cerându-le să nu voteze candidatul Partidului „Șor". De fapt, acțiunile operative ale poliției au început încă acum câteva zile, când poliția a reținut în plină stradă reprezentanții și agitatorii noștri și i-a dus la Orhei pentru a fi supuși unor interogatorii nemotivate”, a spus într-o conferință de presă Tauber.

Formațiunea politică s-a adresat organelor electorale, observatorilor locali și internaționale și nu exclude că va cere anularea rezultatelor votului. Marina Tauber a mai menționat că astfel de încălcări au fost înregistrate și în alte localități unde candidații Partidului „Șor” concurează în turul doi, precum orașul Taraclia, localitatea Clișova, Orhei, Ghiduleni, Rezina, etc, însă la Peresecina sunt cele mai grave abateri. „Reprezentanții forțelor de ordine trimiși în sat de actuala guvernare, au trecut la presiuni și amenințări împotriva oamenilor simpli – alegătorilor. Îi vizitează acasă, îi „vânează" pe străzi și îi „filtrează" la intrarea în secțiile de votare. O astfel de obrăznicie și fărădelege din partea reprezentanților puterii în ziua alegerilor nu a mai fost întâlnită în istoria Republicii Moldova.

Declarăm oficial că, o astfel de ingerință a organelor de forță în favoarea unuia dintre concurenții electorali, și anume în favoarea candidatului puterii, reprezintă o amenințare pentru validarea alegerilor locale în Peresecina, din cauza încălcărilor grave", a menționat Marina Tauber.

Deocamdată, autoritățile nu au venit cu o reacție la acuzațiile aduse de către Marina Tauber.

Amintim că, Partidul „Șor” are candidați în turul doi pentru funcția de primar în 38 de localități.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile