Logo Realitatea.md

Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentul a votat „pentru” (VIDEO)

16 Septembrie 2019, 17:44 // Actualitate

Deputatele Partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova, au rămas fără imunitate după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut astăzi Parlamentului ridicarea imunității parlamentare în vederea cercetării și efectuării unor măsuri speciale în adresa lor.

„Începând cu 17 august 2012, Marina Tauber și Reghina Apostolova au participat activ la devalizarea unei bănci. Organul de urmărire penală deține în prezent suficiente probe, care demonstrează implicarea deputatelor în actele de devalizare a băncilor.

Acționând în interesul grupului criminal organizat și condus de Ilan Șor, cele două deputate au contribuit direct la devalorizarea băncilor din Moldova. Astfel, a fost luată decizia de a veni în Parlament cu inițiativa de a ridica imunitatea parlamentară pentru cele două deputate, pentru o ulterioară constrângere a unor drepturi și libertăți a acestor persoane”, a spus procurorul general interimar, Dumitru Robu, în plenul Parlamentului.

Astfel, 56 de deputați au votat „pentru” ridicarea imunității, reținerii, arestării, perchiziționării și trimiterii în judecată a deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Potrivit actelor prezentate de Procuratură către Parlament, Tauber și Apostolova, în perioada când erau acționare a băncii Unibank, au creat condițiile necesare ca Ilan Șor să poată devaliza banca. Astfel, cele doua deputate au participat activ la frauda bancară. 

Amintim că, înainte de a se vota această inițiativă, fracțiunea a susținut o conferință de presă în care a spus că totul se face la comanda președintelui Igor Dodon. Deputații ȘOR au părăsit sala, inclusiv Mariana Tauber și Reghina Apostolova.

CITEȘTE ȘI:

Procurorul general interimar solicită ridicarea imunității a două deputate (VIDEO)

Partidul Șor îl acuză pe Dodon că ar sta în spatele ridicării imunității Marinei Tauber și Reghinei Apostolova (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.5108%
USD USD 17.7719 0.4687%
RUB RUB 0.2786 0.1798%
RON RON 4.0068 0.3280%
UAH UAH 0.7293 0.8853%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață