Logo Realitatea.md

Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentul a votat „pentru” (VIDEO)

16 Septembrie 2019, 17:44 // Actualitate

Deputatele Partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova, au rămas fără imunitate după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut astăzi Parlamentului ridicarea imunității parlamentare în vederea cercetării și efectuării unor măsuri speciale în adresa lor.

„Începând cu 17 august 2012, Marina Tauber și Reghina Apostolova au participat activ la devalizarea unei bănci. Organul de urmărire penală deține în prezent suficiente probe, care demonstrează implicarea deputatelor în actele de devalizare a băncilor.

Acționând în interesul grupului criminal organizat și condus de Ilan Șor, cele două deputate au contribuit direct la devalorizarea băncilor din Moldova. Astfel, a fost luată decizia de a veni în Parlament cu inițiativa de a ridica imunitatea parlamentară pentru cele două deputate, pentru o ulterioară constrângere a unor drepturi și libertăți a acestor persoane”, a spus procurorul general interimar, Dumitru Robu, în plenul Parlamentului.

Astfel, 56 de deputați au votat „pentru” ridicarea imunității, reținerii, arestării, perchiziționării și trimiterii în judecată a deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Potrivit actelor prezentate de Procuratură către Parlament, Tauber și Apostolova, în perioada când erau acționare a băncii Unibank, au creat condițiile necesare ca Ilan Șor să poată devaliza banca. Astfel, cele doua deputate au participat activ la frauda bancară. 

Amintim că, înainte de a se vota această inițiativă, fracțiunea a susținut o conferință de presă în care a spus că totul se face la comanda președintelui Igor Dodon. Deputații ȘOR au părăsit sala, inclusiv Mariana Tauber și Reghina Apostolova.

CITEȘTE ȘI:

Procurorul general interimar solicită ridicarea imunității a două deputate (VIDEO)

Partidul Șor îl acuză pe Dodon că ar sta în spatele ridicării imunității Marinei Tauber și Reghinei Apostolova (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3962 0.0000%
USD USD 17.5906 0.0000%
RUB RUB 0.2716 0.0000%
RON RON 4.0831 0.0000%
UAH UAH 0.7171 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile