Logo Realitatea.md

Marșul Familiei: În fruntea oamenilor, ÎPS Vladimir și Igor Dodon. ”Nu vom permite să ni se distrugă ceea ce stă la baza societății noastre”

18 Mai 2019, 16:11 // Actualitate

La Chișinău a avut loc azi Marșul Familiei. Mai mulți oameni și preoți au mers pe jos până în centrul capitalei, promovând astfel valorile familiei tradiționale. În fruntea oamenilor au fost ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și întregii Moldove, dar și președintel Igor Dodon, împreună cu familia.

Mulțimea de oameni a parcurs pe jos traseul de la Mănăstirea Ciuflea până în scuarul Catedralei Mitropolitane ”Nașterea Domnului”. 

Cei prezenți la marș, au intonat rugăciuni și au purtat lozinci pro-familie și împotriva homosexualilor. 

În scuarul Catedralei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s-a adresat tuturor celor prezenți cu un mesaj.

„A vorbi despre familie, înseamnă a vorbi despre copii care să se bucure de mamă și de tată. A vorbi despre familie, înseamnă a vorbi despre viaţă! Însuşi Dumnezeu face parte dintr-o familie. O Familie a Sfintei Treimi, dar şi una omenească, Hristos născându-se în sânul unei familii.

Astăzi, familia se găseşte într-o situaţie fragilă şi dificilă, deoarece modelul însuşi al familiei tradiţionale este considerat de unii ca fiind învechit sau perimat”, a spus Mitropolitul Vladimir.

”În pofida tuturor încercărilor de a ne infiltra valori străine, peste 90 la sută dintre cetățeni se declară promotori și susținători ai familiei tradiționale. Nu vom permite să ni se distrugă ceea ce stă la baza societății noastre. Familia și valorile tradiționale reprezintă un element spiritual de importanță majoră în viața cetățenilor noștri. Sunt convins că, fiind un popor cu datini creștinești, ne este cu putință să ne făurim un viitor destoinic prin susținerea prioritară a familiei tradiționale moldovenești”, a subliniat președintele țării, Igor Dodon.

Marșul Familiei este marcat pentru a cincea oară. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 0.0000%
USD USD 17.6396 0.0000%
RUB RUB 0.2751 0.0000%
RON RON 4.1166 0.0000%
UAH UAH 0.7178 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile