Logo Realitatea.md

Mărturia tragică a tatălui care și-a pierdut copiii și soția în incendiul de la Kemerovo: „Mi-a zis că mă iubește și că ard de vii” (VIDEO)

28 Martie 2018, 13:07 // În lume

Igor Vostrikov, un om de afaceri de succes, căsătorit şi cu trei copii, a declarat că „nu mai are nimic de pierdut” şi se va lupta pentru justiţie, după ce şi-a pierdut soția și copiii în incendiul de la centrul comercial din Kemerovo, scrie RT, citat de News.ro.

Foto: Пронедра

Vostrikov îşi aduce aminte că soţia sa, Elena, „nu era panicată” atunci când l-a contactat duminică în jurul orei 16:00, dar i-a spus că nu poate să respire. Elena, care se afla la cinematograf cu sora lui Vostrikov şi cu trei dintre copiii lor, o fată în vârstă de şapte ani şi doi băieţi de cinci şi doi ani, ştia că soţul ei era plecat într-un oraş din apropiere aşa că iniţial a sunat-o pe mama lui Vostrikov în momentul în care a început să pătrundă fum în sala de cinema.

În doar câteva minute, mama lui Vostrikov a ajuns la centrul comercial Winter Cherry şi a alergat către etajul patru al clădirii, dar când a ajuns a văzut flăcările, iar uşa către sală era blocată. Vostrikov susţine că ea a rugat pompierii să o deschidă, dar ei au refuzat, specificând că nu au echipamentul necesar şi că nu este nimeni înăuntru.

Vostrikov știa că nu este adevărat. Elena îi spusese la telefon că se „sufocă” şi el a sfătuit-o să se culce la pământ.

„De ce nu vin să ne salveze?”, a întrebat fiica sa. Reamintindu-şi momentul în care nu a mai auzit vocile copiilor săi, el crede acum că este posibil ca ei să fi fost deja morţi, chiar dacă Elena încă era la telefon.

„Igor, ardem de vii aici, te iubim”, a spus soţia sa. Vostrikov a continuat să vorbească în telefon pentru câteva minute, dar nu a mai existat niciun răspuns.

Când Vostrikov a ajuns la Kemerovo, bilanţul morţilor era încă în creştere. Soţia sa, sora sa şi cei trei copii sunt printre cei 64 care au fost oficial declaraţi morţi. Vostrikov crede că bilanţul real este mult mai mare.

Vostrikov îşi exprima opiniile contra conducerii Rusiei în repetate rânduri pe reţelele sociale înainte de acest moment tragic. El a organizat demonstraţia de marţi din centrul oraşului Kemerovo, care a reunit câteva mii de persoane, scrie Digi24.

La un moment dat, în timpul protestului, guvernatorul adjunct al regiunii, Sergey Tsivilev, s-a aşezat în genunchi pentru a-şi cere iertare, dar Vostrikov susţine că nu doreşte să fie „păcălit cu platitudini”.

Într-un schimb de replici de la protest, Tsivilev l-a acuzat pe Vostrikov că „încearcă să îşi îmbunătăţească imaginea de pe urma tragediei”. Omul de afaceri i-a răspuns, susţinând că şi-a pierdut întreaga familie.

În cadrul unui interviu, Vostrikov recunoaşte că nu ştie „ce aşteaptă familiile victimelor sau la ce se pot aştepta de la autorităţi în afară de răspunsuri oneste”.

„Nu este vorba despre o responsabilitate individuală, această tragedie este despre felul în care funcţionează sistemul rusesc. Nu pot să zic că persoana care a încuiat persoanele în sala de cinematograf este responsabilă în totalitate – aceasta este meseria ei, nu este vina doar a celor care n-au instalat alarmele de incendiu sau a celor care au aprobat designul arhitectural. Acestea sunt consecinţele corupţiei şi ale neglijenţei”, a declarat Vostrikov.

Realitatea.md amintește că mii de locuitori din Kemerovo (Rusia) au ieși ieri în stradă și au cerut demisia guvernatorului, după incendiul devastator dintr-un centru comercial, în urma căruia, au decedat zeci de persoane.

CITEȘTE ȘI:

Incendiu într-un mall din Rusia: O femeie şi trei copii au murit, iar zeci de persoane au fost rănite (FOTO/VIDEO)

Mii de locuitori din Kemerovo cer demisia guvernatorului, după incendiul devastator în care au murit zeci de persoane (VIDEO)

Putin, promisiuni la Kemerovo: ”Toți cei vinovați vor fi pedepsiți, indiferent de statutul lor” (FOTO/VIDEO)

Protest la Moscova după tragedia de la mall: Se cere demisia președintelui. Cum a reacționat Putin (VIDEO)

 
 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1290 0.0010%
USD USD 18.5163 -0.6471%
RUB RUB 0.2447 0.4103%
RON RON 4.1626 -0.1224%
UAH UAH 0.6787 -0.8618%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile