Logo Realitatea.md

Mărturiile unei fete violate au apărut în presă. Procuratura investighează cum a avut loc scurgerea datelor urmăririi penale

09 Mai 2019, 07:28 // Actualitate

Două fete au fost violate de șase tineri. Una de doar 16 ani a fost aruncată de la etajul 7 a unui bloc din Chișinău și acum se află în comă. Detalii despre acest caz făcut public de Procuratura Generală apar noi și noi. Ultima dată protv.md a publicat însăși mărturiile victimei de 21 ani, cea care a alertat poliția.

Au violat două tinere, iar pe una au aruncat-o de la etajul 7! Patru indivizi au fost reținuți, iar alți doi - anunțați în căutare (FOTO)

Tânăra a povestit că în noaptea de 4 spre 5 mai, doi tineri au bătut la ușa apartamentului pe care ea și prietena sa îl închiriau. La 22:00, s-a apropiat un tânăr, iar peste un timp, alți doi necunoscuți. Atunci, s-au speriat.

„Eu am ieșit din dormitor și am observat cum primul tânăr cu ochelari de vedere o sugruma”, a scris aceasta având în vedere de prietena sa.

Ea a mai povestit despre cum a fost dusă la baie, stropită și umilită. A fost abuzată de câțiva dintre suspecți în cameră, iar prietena sa era abuzată de trei - la balcon: „La un moment dat, cineva de la balcon a striga - Șuher, ona na zemle (Este la pământ). Toți s-au panicat și au început să se îmbrace. Nu găseau cheie și unul dintre ei și-a făcut vânt și a rupt ușa apartamentul, după care toți au ieșit”.

Tânăra a închis ușa și a mers la balcon. S-a uitat peste geam și a observat la sol corpul prietenei sale. Și-a verificat geanta și a observat că lipsesc 5.500 de lei. 

Ea a apelat primul număr pe care l-a găsit în telefon, cerând ajutor. A fugit din apartament și a anunțat oamenii legii.

Sursa citată a publicat chiar copiile din cadrul audierii din dosarul deschis pentru dublul viol și tentivă de omor a unei minore. Procuratura Generală s-a sesizat și a dispus inițierea unei cauze penale pe faptul divulgării datelor urmăririi penale (art.315 Cod penal):

„În condiţiile în care actul publicat conţine date aferente urmăririi penale aflate în desfăşurare, iar divulgarea acestora s-a efectuat contrar interdicţiei persoanelor care efectuează urmărirea penală, procurorii urmează să identifice şi să-i tragă la răspundere pe cei care se fac culpabili de aceste acţiuni.

Procuratura condamnă maniera și modul în care unele publicații tratează subiectele de o sensibilitate și actualitate deosebită pentru Republica Moldova, precum sunt cazurile de violenţă, cu precădere, cele comise în privinţa minorilor, inclusiv şi cazul actual.

Procuratura Generală face repetat apel către reprezentanţii presei să manifeste maximă atenţie şi acurateţe atunci când mediatizează cazurile de viol, oferind publicului detalii care pot fi dăunătoare victimei sau interpretate greşit”, se menționează în comunicat.

La același subiect:

(UPDATE/VIDEO) Tăcere profundă la întrebarea de ce au aruncat o tânără de la etajul 7, după ce au violat-o pe ea și încă pe o fată. Patru suspecți, plasați în izolator

Numele celor care ar fi violat două fete, una dintre care au aruncat-o de la etaj: 4 - duși în Penitenciarul nr. 13, 2 - încă dați în căutare!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile