Logo Realitatea.md

Măsuri de menținere a ordinii publice la meciul Moldova-Turcia de astăzi. Solicitarea Poliției către suporteri

10 Septembrie 2019, 16:51 // Actualitate

Poliţişti și carabinieri vor acţiona, astăzi, 10 septembrie, pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere cu ocazia desfăşurării pe Stadionul „Zimbru” din capitală, a meciului de fotbal dintre selecționatele Moldova-Turcia, în cadrul preliminariilor Campionatului European de Fotbal 2020. Meciul va începe la ora 21:45.

foto: politia.md

În acest context, începând cu ora 19:00, traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Dacia, direcția de deplasare Aeroport spre Centru, tronsonul cuprins între străzile Burebista și Cuza Vodă, cu redirecționarea transportului pe străzile adiacente.

Restricțiile de trafic vor fi menținute până la plecarea totală a spectatorilor.

Pentru buna desfășurare a evenimentului și pentru a evita aglomerația la intrările pe stadion, oamenii legii recomandă spectatorilor să se prezinte din timp la porţile de acces, iar fanilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniștii publice, violenţe verbale şi fizice sau manifestări violente.

De asemenea, participanții la meciul de fotbal sunt rugați să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, să respecte indicaţiile poliţiştilor care dirijează traficul rutier, să nu consume băuturi alcoolice și să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi.

Accesul pe stadion va fi interzis persoanelor care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, artificii, petarde, materiale explozive, recipiente, corpuri contondente, cuţite, ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire, precum şi al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuală prin care se transmit mesaje cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate.

Ministerul de Interne reiterează respectarea măsurilor stabilite de organizatori şi forţele de ordine către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive. Pentru a nu bloca căile de acces către stadion, spectatorii sunt rugaţi să se deplaseze folosind, în special, mijloacele de transport în comun.

Martorii unor fapte antisociale sunt rugați să solicite sprijinul celui mai apropiat poliţist sau carabinier ori să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4600 -0.3074%
USD USD 17.6228 -0.0952%
RUB RUB 0.2762 0.3999%
RON RON 4.1020 -0.3547%
UAH UAH 0.7218 0.5573%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile