Logo Realitatea.md

Măsuri de siguranță la aeroport: bagajele pasagerilor sunt prelucrate cu lichid antibacterial

25 Februarie 2020, 13:22 // Societate

Administrația Aeroportului Internațional Chișinău, alături de toate serviciile care își desfășoară activitatea în aeroport, întreprind toate măsurile de siguranță sanitară necesare pentru prevenirea apariției și răspândirii coronavirusului, se arată într-un comunicat de presă.

În vederea profilaxiei și măsurilor antibacteriene, peste tot în aeroport sunt puse la dispoziția pasagerilor sanitizatoare cu soluție dezinfectantă pentru mâini. Serviciul de cleaning are grijă să utilizeze soluțiile necesare pentru dezinfectarea și curățarea tuturor spațiilor în vederea minimizării riscurilor aferente răspândirii infecțiilor.

Totodată, toate departamentele în mod obligatoriu sunt asigurate cu șervețele și lichid antibacterial, respiratoare și mănuși de unică folosință.
Bagajul pasagerilor și în special destinația Italia se prelucrează pe bandă cu lichid antibacterial – după care se eliberează pasagerilor.

La rândul lor, operatorii de bagaj lucrează cu măști și mănuși de cauciuc.

Serviciul de cleaning în aeronavele de la sosire se efectueză doar de personal protejat cu mănuși medicale de unică folosință și măști respiratorii, iar aeronavale de pe destinațiile respective sunt prelucrate cu material dezinfectant.

La rândul lor, companiile Air Moldova și Fly One au anunțat că toți membrii echipajului (însoțitorii de bord și piloții) vor purta măști faciale de protecție la toate cursele în mod obligatoriu. La fel, în timpul deservirii pasagerilor și la verificarea boarding pass-urilor, angajații companiilor vor purta mănuși de unică folosință. După verificarea boarding pass-urilor însoțitorii de bord vor prelucra mâinile cu soluție dezinfectantă și vor oferi la toți pasagerii șervețele dezinfectante.

În zona Sosiri, Poliția de frontieră verifică toți pasagerii care ajung în țară cu ajutorul celor 2 termo-scanere, care detectează temperatura corpului, pentru a depista călătorii suspecți de infectare cu virusul respectiv.

Citeste tot despre: coronavirus
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile