Logo Realitatea.md

Matematica, fizica, chimia ... pot fi învățate la distanță. Un grup de elevi au creat o platformă online (VIDEO)

09 Septembrie 2019, 15:47 // Tech

Un nou proiect educațional ce vizează instruirea la distanță a elevilor la disciplinele matematică, fizică și chimie a fost prezentat astăzi Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Foto: examenultau.ro

Președintele Comisiei, Adrian Lebedinschi, proiectul a fost eleborat de către un grup de elevi. Platforma ar putea permite rezolvarea problemei interne legate de lipsa cadrelor didactice.

„Am aflat din surse media din țară despre niște elevi care își fac studiile peste hotare și care au făcut o platformă ce ne-ar permite să rezolvăm problema lipsei cadrelor didactice. Vorbim despre Gaiț Ilie și Vizitiu Gleb, dar și sora lui Gleb, Ana Vizitiu, care va promova platforma, odată ce fratele ei e plecat în SUA”, a spus Lebedinschi.

Potrivit autorilor, prin această platformă se încearcă a oferi acces fiecărui elev la curriculă, la orele care le poate avea la școală, iar materialul îl poate accesa online.

În acest context, președintele Comisiei, a menționat că, pe 2 octombrie, când va fi o întâlnire cu profesorii anului, această platformă va fi prezentată și învățătorilor, încercându-se atragerea acestora în astfel de platforme.

Platforma va fi prezentată și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, iar instituția urmează să identifice un site web pentru această platformă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile