Logo Realitatea.md

Materialele anchetei interne pe cazul directoarei grădiniței „Lăstăraș” vor fi expediate Procuraturii (VIDEO)

04 Iunie 2018, 11:46 // Actualitate

Primăria municipiului Chișinău va expedia Procuraturii și altor instituții abilitate, toate materialele acumulate în cadrul anchetei de serviciu inițiată pe numele directoarei școlii primare/grădiniției nr. 199 „Lăstăraș”, Iana Ceaușceac, după ce i s-a aplicat mustrare aspră pentru admiterea mai multor ilegalități în procesul de administrare a instituției. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul interimar al Capitalei, Ruslan Condreanu, în cadrul ședinței operative a Primăriei.

Foto: mamaplus.md

Codreanu i-a solicitat șefei Direcției Educație, Rodica Guțu, să monitorizeze strict situația și desfășurarea anchetei de serviciu inițiată pe numele Ianei Ceaușceac. „Să iasă comisia peste două săptămâni cu un raport și o să vedem ce facem mai departe. Azi o să trimit demersurile necesare către toate organele abilitate - Procuratură, Ministerul Justiției, să verifice activitatea grădiniței fiecare pe domeniul său”, a afirmat Codreanu.

Totodată, Codreanu a venit cu unele precizări de ce s-a mers pe calea aplicării mustrării aspre și nu direct pe demisie, menționând că asta este procedura legală prevăzută de Codul muncii. „Azi avem în jur de zece cazuri când oamenii sunt eliberați din funcțiile Primăriei pentru diverse încălcări și restabiliți ulterior de instanța de judecată, iar Primăria după asta achită prejudiciile. De asta am ales mai întâi să aplic mustrarea aspră, conform Codului muncii, ca ulterior să fie demisă și să nu mai poată instanța să o restabilească în funcție”, a spus Ruslan Codreanu.

În același context, primarul interimar, a declarat că vineri, executorul judecătoresc a venit cu procesul verbal de al sancționa pe acesta personal, pentru faptul că a refuzat să semneze decizia de-al restabili în funcție pe directorul Spitalului nr.1 din municipiul Chișinău, Iurie Dondiuc, care a fost demis din funcție, pentru faptul că a fost prins la serviciu chefuind.

Prin acest exemplu, Codreanu a atras atenția că, legislația în vigoare prevede că înainte de a fi demis din post, funcționarului trebuie să i se aplice mustrare sau mustrare aspră – în funcție de caz, după care să fie eliberat definitiv din funcție, astfel încât instanța de judecată să-i dea câștig de cauză angajatorului și nu angajatului.  

CITEȘTE ȘI:

Scrisoarea anonimă a unui părinte în toiul scandalului în care este vizată grădinița „Lăstăraș” din Chișinău: Vrem să ne facem auziți...

Ilegalități confirmate la Grădinița „Lăstăraș” din Capitală! Administrația a fugit în concediu medical! Ruslan Codreanu: „Să fie eliberați toți din funcție!” (VIDEO)

Scandal la Grădinița 199 din Chișinău. Părinții au fotografiat gândaci la bucătărie și în dulapuri. Angajații instituției: „Pozele sunt trucate” (FOTO)

Scandalul de la școala primară-grădinița „Lăstăraș”: Directoarea Iana Ceaușceac s-a ales cu mustrare aspră (DOC)

Iurie Dondiuc, concediat de Silvia Radu după ce l-a prins chefuind la Spitalul nr.1 din Chișinău, a fost restabilit în funcția de director

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile