Logo Realitatea.md

Medicamente cu termen expirat la punctele medicale din taberele de odihnă pentru copii, din municipiul Chișinău

19 Iunie 2017, 11:43 // Societate

Medicamente cu termen expirat, angajați medicali fără fișe de post, educatori care nu știu cum să intervină în caz de incendiu și alte nereguli depistate de către funcționarii municipali, în urma controalelor efectuate la taberele de odihnă pentru copii, din municipiul Chișinău.

Foto simbol

Potrivit lui Mihai Moldovanu, șeful Direcție sănătății a Consiliului Municipal Chișinău, de la începutul sezonului estival au fost efectuate o serie de controale la taberele de odihnă pentru copii, de la Vadul lui Vodă și din raionul Ialoveni. Funcționarii au verificat cabinetele medicale, starea incendiară și igienică, dar și procesul educațional. 

Potrivit lui Moldovanu, în urma verificărilor s-a constatat că nu toate încăperile din cadrul taberelor de odihnă sunt dotate cu mijloace primare de intervenție în caz de incendiu; în unele încăperi lipsește a doua cale de evacuare în caz de incendiu, iar la unele tabere panourile cu numerele de telefon ale serviciului de pompieri nu sunt plasate în locuri vizibile. 

Ce ține de alimentația copiilor, potrivit șefului Direcție sănătății, lucrurile stau bine: „Nu au fost depistate produse alterate, expirate sau neconforme meniurilor prestabilite. În unele locuri, am avut însă obiecții la cantitatea de detergenți utilizați la curățarea meselor unde se alimentează copiii”, a declarat Mihai Moldovanu.

Șeful Direcției sănătății a menționat că toți administratorii taberelor de odihnă au fost atenționați cu privire la neregulile depistate și au fost îndemnați să le înlăture. Verificările vor continua pe întreaga durată a sezonului estival.

Potrivit datelor Primăriei capitalei, în total, în vara 2017, în taberele de odihnă din municipiul Chișinău se vor odihni 18 935 de copii.

Vezi și: 

Copiii din țară, vizitați de polițiști în taberele de odihnă (FOTO)

Alimentarea copiilor în taberele de odihnă, în atenția specialiștilor ANSA. Ce au constatat în urma verificărilor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile