Logo Realitatea.md

Medicul echipei naţionale de fotbal a Ucrainei a murit din cauza coronavirusului

26 Iulie 2020, 16:44 // SPORT

Medicul echipei naţionale de fotbal a Ucrainei a murit din cauza coronavirusului, la vârsta de 48 de ani. Anton Hudaev era şi doctorul clubului Metalist Harkov, scrie Agerpres.

Foto: Ziarul de Iași

Federaţia ucraineană de fotbal, citată de cotidianul L'Equipe, a anunţat duminică decesul lui Anton Hudaev, medicul echipei naţionale şi membru al staff-ului selecţionerului Andrei Şevcenko, în urma complicaţiilor provocate de coronavirus.

Virusul a făcut peste 1.600 de victime în Ucraina. În luna martie, Şevcenko a comparat această pandemie, care a lovit brutal Italia, cu catastrofa de la Cernobîl.

Ucraina a impus în luna martie măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pe care le-a relaxat parţial începând din luna mai pentru a permite redresarea economiei. De atunci, „carantina adaptivă", procedură prin care pot fi menţinute sau instituite restricţii antiepidemice, este prelungită lunar.

Această măsură, care expiră la 31 iulie şi a cărei prelungire a fost solicitată de guvern pentru încă o lună, prevede în special purtarea obligatorie a măştii şi respectarea unor reguli stricte în restaurante şi locuri publice.

„Avem nevoie de un cadru clar privind modul cum vom continua (această măsură), astfel încât oamenii să fie în siguranţă, afacerile să poată funcţiona, astfel încât economia să nu intre într-o pauză. Aşadar, o voi extinde încă o lună, dar nu mai mult", a declarat Volodimir Zelenski. Prin urmare, dacă șeful statului nu se va răzgândi, restricţiile antiepidemice ar urma să înceteze în Ucraina la finele lunii august.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile