Logo Realitatea.md

Medicul moldovean Nicolae Glavan, supranumit „Om-Enciclopedie”, s-a stins din viață

19 Ianuarie 2021, 13:18 // Actualitate

Medicul Nicolae Glavan, șeful secției Ortopedie și Traumatologie Septica, nr.3, din cadrul Institutului de Medicină Urgentă din capitală s-a stins din viață. Despre vestea tristă s-a aflat în urma mesajului de condoleanțe de pe pagina de Facebook a instituției medicale, dar și în urma celui din partea deputaților „Pentru Moldova” adresat în special fiicei sale - Ruxanda Glavan, pe aceeași rețea.

Conducerea Institutului de Medicină Urgentă a exprimat sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a medicului Nicolae Glavan.
 
„Colectivul Institutului de Medicină Urgentă a pierdut o personalitate notorie, un specialist excepțional, un coleg minunat, care a stat la baza formării serviciului național de ortopedie și traumatologie. Timp de 47 de ani a activat cu multă dedicație și dăruire, tratând pacienții nu doar cu experiența sa, dar și cu blândețe și povețele-i utile. Medicul Nicolae Glavan a fost specialistul care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova și un model demn de urmat în formarea generațiilor de tineri specialiști, care-i vor cinsti numele în viitor. Domnul doctor Nicolae Glavan va rămâne în inimile noastre ca un Om-Enciclopedie, un bun prieten, care insufla încredere și optimism. Cuvintele nu sunt îndeajuns să aline durerea, suferinţa şi deznădejdea. Aducem un ultim omagiu colegului nostru. Dumnezeu să îl odihnească în pace, iar pe cei rămaşi să-i mângâie şi să-i întărească. Fie-i țărâna ușoară!”, se arată în mesajul colectivului de la Medicină Urgentă.
 
Nicolae Glavan este tatăl deputatei Ruxanda Glavan, fosta ministră a Sănătății. Colegii „Pentru Moldova” la fel au transmis sincere condoleanțe. „Timp de 47 de ani, a contribuit la dezvoltarea sectorului de sănătate din țara noastra și a fost un model demn de urmat pentru multe generații. În aceste clipe grele pentru colega noastră și familia ei, îi suntem alături și ne rugăm bunului Dumnezeu să îi dea putere, pentru a trece prin această grea încercare. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Cu profundă compasiune, deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, se arată în mesaj.
 
Cauza decesului medicului nu a fost făcută publică.
Citeste tot despre: enciclopedie, Ruxanda Glavan
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile