Logo Realitatea.md

Medicul Vadim Scarlat, încă pe 25 de zile în Penitenciarul nr.13 din Capitală (VIDEO)

20 Noiembrie 2018, 16:16 // Societate

Vadim Scarlat, medicul care figurează ca suspect în dosarul „mitei pentru judecători”, va sta încă 25 de zile în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Judecătorul de instrucție Vitalie Budeci din cadrul Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) a admis parțial demersul procurorilor anticorupție în acest sens.

Foto: judecătorul Vitalie Budeci

Avocatul medicului a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor din lipsa unui acord al clientului său. Acesta însă a precizat că Vadim Scarlat pledează nevinovat în continuare, iar cealaltă cauză penală de care este învinuit se află, deocamdată, la etapa urmăririi penale.

Tot el a spus că hotărârea instanței va fi atacată cu un recurs la Curtea de Apel - cea de-a doua instanță națională - în termen de trei zile, așa cum prevede legea.

În același timp, și procurora de caz a fost scurtă în declarații, explicând că astfel nu dorește să prejudicieze ancheta.

Realitatea.md amintește că, potrivit Procuraturii Anticorupție, medicul se învinuieşte că i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar, 2000 de euro pentru ca să-i dea o soluţie favorabilă într-un dosar în care el avea calitate de învinuit.

Celălalt dosar se află în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău și se referă la decesul unui nou-născut şi pretinsa neglijenţă a medicului care ar fi condus la moartea copilului. Expertiza medico-legală ar fi demonstrat că există legătura cauzală între decesul copilului şi acţiunile neglijente ale lui Vadim Scarlat.

De menționat că pe rețelele de socializare a apărut o așa-zisă mișcare #freeScarlat. Mai multe femei care au fost monitorizate în timpul sarcinii de medic i-au venit în susținere.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile