Logo Realitatea.md

Mercedes-ul găurit dintr-un Kalashnikov la Botanica era al interlopului „Ciuma”

17 Octombrie 2019, 15:41 // Societate

Valeriu Ciumacenco, cunoscut în lumea interlopă ca „Ciuma”, se afla la volanul Mercedes-ului asupra căruia anul trecut a fost deschis focul dintr-un Kalashnikov de către doi frați-killeri. El a scăpat cu viață, pentru că dintre cele 21 de împușcături doar unul i-a atins brațul.

Atunci, era luna februarie și tentativa de omor a avut loc pe strada Botanica Veche din capitală, în timp ce ținta intra cu mașina în curtea blocului de locuit. Cel puțin așa susțin surse ale Deschide.md, care au precizat că „Ciuma” are legături cu grupări criminale, cum ar fi „Patron” sau „Karamalak”.

Foto: deschide.md

Frații-killeri au 39 și 40 de ani, fiind cunoscuți sub pseudonimele „Vova Boxior” și „Jeka”. Unul dintre ei are pregătire militară, inclusiv posedă utilizarea armelor de foc, iar cel mai mare a fost anterior judecat pentru alte crime deosebit de grave.

Mai mult, automatul de tip Kalashnikov a fost adus din regiunea Donbas, Ucraina.  

Totodată, cei doi fac parte de 4 ani din gruparea criminală „Iujnaia” - specializată pe asasinate la comandă și răpiri; activă în sudul Ucrainei și Republicii Moldova.

Originară din Odessa și Reni, la noi, gruparea a fost destructurată la începutul anilor 2000, iar liderul ei, Oleg Popescu, a fugit în România, ascunzându-se sub numele de Oleg Rizea. Acesta a comis cel puțin 18 omoruri la comandă în Ucraina și patru - în Republica Moldova.

Amintim că procurorii PCCOCS și ofițerii INI au spus la o conferință de presă că au stabilit motivul crimei, dar urmează să identifice comanditarul și organizatorul. Între timp, frații-killeri au fost reținuți și plasați în arest preventiv și riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

La același subiect:

(VIDEO) Doi frați-killeri, încătușați la Chișinău și băgați în izolator: „Sunt deosebit de periculoși”

(VIDEO) 21 de împușcături într-un Mercedes, la Botanica. Momentul reținerii a doi frați-killeri

(VIDEO) Cazul bărbatului de la Cantemir, care a supraviețuit după 7 împușcături: S-a aflat cine i-a comandat omorul!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile