Logo Realitatea.md

Merkel, cu mesaj de felicitare către Putin: „Este mai important ca oricând să ne continuăm dialogul”

19 Martie 2018, 23:10 // În lume

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat luni pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru realegerea sa şi a lansat un apel la "continuarea dialogului" pentru a găsi "soluţii" la "provocările bilaterale şi internaţionale", a informat cancelaria de la Berlin, relatează Agerpres.

Foto: sputniknews.com

"Astăzi este mai important ca oricând să ne continuăm dialogul şi să încurajăm relaţiile dintre ţările şi popoarele noastre. Pe această bază, va trebui să depunem eforturi pentru a aborda provocările importante, bilaterale, dar şi internaţionale, în mod constructiv şi a găsi soluţii acceptabile. Vă felicit călduros pentru realegerea dumneavoastră și vă doresc succes pentru sarcinile care vă aşteaptă", a declarat cancelarul federal, potrivit unui comunicat difuzat de serviciile sale.

În cursul dimineţii, purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, anunţase că Angela Merkel se pregăteşte "să îi scrie o telegramă foarte curând (...) şi cred că, în mod firesc, cu ocazia acestor felicitări se va aborda şi problema provocărilor cu care se confruntă relaţiile ruso-germane".

"Avem diferende de opinie cu Rusia şi noi criticăm uneori politica Rusiei în mod foarte clar şi precis, de exemplu în problema Ucraina şi Siriei", a adăugat el, înainte de a insista asupra importanţei "de a nu rupe firul dialogului cu liderii statului rus".

De asemenea, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat luni dimineaţă că Rusia va rămâne în mod cert "un partener dificil", dar că este esenţial să nu se întrerupă comunicarea cu Moscova, "pentru a găsi soluţii la marile probleme internaţionale". 
El a estimat că realegerea lui Putin, duminică, nu este rezultatul unei "competiţii politice echitabile".

CITEȘTE ȘI:

Să „curgă” felicitările! Primele țări care au trimis mesaje de felicitare lui Putin pentru că a câștigat un nou mandat

Germania, Franța, Norvegia și Finlanda nu au recunoscut alegerile președintelui rus în Crimeea! Alte 8 țări i-au adresat Rusiei o declarație comună

„Gata să-i pupe picioarele”! Krasnoselski l-a felicitat pe Putin cu victoria la alegeri: Transnistria e recunoscătoare Rusiei pentru pace

Igor Dodon, mesaj de felicitare cu noaptea-n cap pentru Vladimir Putin după ce a câștigat un nou mandat în Rusia

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile