Logo Realitatea.md

Mesajele Instagram vor fi criptate. Facebook a mai anunţat că va face această modificare şi în aplicaţia Messenger

28 Ianuarie 2019, 09:55 // Tech

Facebook a anunţat că mesajele trimise şi primite prin intermediul aplicaţiei Instagram vor fi în curând criptate, scrie News.ro.

Foto simbol: digitaltrends.com

Instagram este singura din cele trei aplicaţii ale companiei care au funcţie de chat şi nu dispune sub nicio formă de criptare. De cealaltă parte, WhatsApp este singura aplicaţiei deţinută de Facebook care criptează mesajele în mod implicit.

La mijloc se află Facebook Messenger care oferă posibilitatea criptării mesajelor, însă funcţia nu este activată în mod implicit. Mesajele trimise cu Messenger sunt criptate doar dacă utilizatorul activează această opţiune din meniul de configurare.

Criptarea mesajelor nu va fi doar o opţiune în cadrul Instagram, ci va fi activată în mod implicit pentru toate mesajele trimise şi recepţionate, la fel ca în cazul WhatsApp.

Facebook a mai anunţat că va face această modificare şi în aplicaţia Messenger, care va începe şi ea să cripteze mesajele în mod implicit.

Prin criptarea implicită la nivelul celor trei aplicaţii, Facebook încearcă să împuşte doi iepuri dintr-un foc.

Pe de o parte, încearcă să recâştige fie şi parţial încrederea pe care a pierdut-o în ultimul an ca urmare a şirului interminabil de scandaluri privind accesarea neautorizată a datelor utilizatorilor săi.

Pe de altă parte, acelaşi nivel privind criptarea în cele trei aplicaţii ale companiei este o condiţie care oricum trebuie îndeplinită înainte de anunţata interoperabilitate a celor trei funcţii de chat, din Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram.

Interoperabilitatea dintre cele trei înseamnă în principiu că utilizatorii celor trei aplicaţii vor putea comunica întrei ei. Spre exemplu, un utilizator de Instagram va putea trimite un mesaj unui utilizator WhatsApp, din Instagram, fără a avea aplicaţia WhatsApp instalată.

VEZI ȘI:

Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram ar putea fi unificate într-un singur serviciu simplificat

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile