Logo Realitatea.md

Mesajul care a fost publicat pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne

11 Iunie 2019, 08:12 // Societate

După ce Alexandru Pînzari a fost demis din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de către Guvernul Sandu contestat, fiind înlocuit cu Gheorghe Balan, pe site-ul oficial al Minsiterului Afacerilor Interne (MAI) a apărut un mesaj.

„Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile subordonate activează în continuare conform atribuțiilor funcționale, asigurând ordinea și liniștea publică în strictă conformitate cu prevederile legii.

Menționăm că, Ministerul Afacerilor Interne și angajații săi sunt în serviciul cetățeanului și al statului Republica Moldova și nu acționează în funcție de indicațiile politicienilor.

Astfel, pentru noi Constituția rămâne legea supremă care spune că, misiunea noastră este de a apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei prin activităţi de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii şi securităţii publice.

Recomandăm tuturor celor care încearcă în aceste zile să implice imaginea instituției noastre și a conducătorilor în jocuri politice: să nu provoace angajații care sunt antrenați în asigurarea ordinii publice, să nu vehiculeze cu informații neveridice în care suntem vizați, să manifeste respect pentru oamenii care poartă uniformă și să nu se implice în acțiuni ilegale pentru care pot fi trași la răspundere.

Noi, întreaga echipă MAI rămânem la datorie!”, este mesajul.

Șeful Poliției Naționale, demis de Guvernul Sandu contestat. Cine a fost numit în locul său

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.4586%
USD USD 17.5802 0.7103%
RUB RUB 0.2745 0.7339%
RON RON 4.0546 0.3962%
UAH UAH 0.7255 1.7104%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile