Logo Realitatea.md

Mesajul lui Iurie Leancă de Ziua Europei: „E timpul să demonstrăm întregii Europe că suntem uniți”

09 Mai 2019, 13:17 // Actualitate

Uniunea Europeană de astăzi a fost și este construită prin acțiuni concrete pentru a clădi pacea și prosperitatea în spațiul european după un război devastator care a curmat milioane de vieți omenești. Iată de ce 9 mai este ziua în care trebuie să-i comemorăm pe cei care și-au sacrificat viața, dar și ziua care ne unește în dorința de a ne regăsi în marea familie europeană. Declarația aparține viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

Foto: PPEM
În contextul Zilei Europei, oficialul a mai scris pe pagina sa de facebook că își dorește, împreună cu Victor Ponta și echipa Pro România, să apropie cele două maluri de Prut după modelul propus de părinții fondatori ai comunității europene, astfel încât să existe și la București, și la Chișinău, politici similare în domeniul educației, culturii, sănătății, asistenței sociale, să unească Rep. Moldova la infrastructura rutieră/energetică a Uniunii Europene și să realizeze astfel dezideratul integrării naționale a neamului.

„Alegerile europene sunt un prim pas important deoarece viitorul Parlamentul European va formula direcțiile politicii de vecinătate ale Uniunii Europene, iar eurodeputații Pro România vor milita pentru acordarea perspectivei europene Republicii Moldova și accederea la fondurile europene de pre-aderare.

Împreună cu Victor Ponta am reușit în 2013/2014 să demonstrăm prin acțiuni concrete că se poate de făcut multe lucruri dacă există voință politică. Gazoductul Iași-Ungheni construit, grădinițe renovate, microbuze școlare donate, investiții în edificiile culturale românești, SMURD operațional, sunt exemple relevante în acest sens.

E timpul să demonstrăm întregii Europe că suntem uniți deoarece România şi Republica Moldova împărtăşesc de secole aceeaşi istorie, aceeaşi limbă, aceeaşi cultură, şi sper că vom împărtăşi acelaşi viitor european!”, a mai scris Leancă.

Amintim că Iurie Leancă va candida la alegerile în Parlamentul European pe lista Partidului „Pro România”, din România condus de Victor Ponta.
Citeste tot despre: Iurie Leancă, mesaj, Ziua Europei
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile