Logo Realitatea.md

Mesajul lui Putin către Dodon: ”Republica Moldova poate fi prietenă cu oricine, dar să nu fie împotriva Rusiei”

26 Septembrie 2018, 16:38 // Politica

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mărturisit într-un interviu acordat marţi portalului Lenta.ru că omologul său rus Vladimir Putin i-a spus la un moment dat că nu este împotrivă ca statul moldovean ”să fie prieten cu oricine doreşte, dar principalul - nu împotriva Rusiei”.

Foto: Алексей Дружинин / РИА Новости

”Vladimir Vladimirovici mi-a spus: Problema nu este cine să vă fie prieten. Principalul, nu legaţi prietenii împotriva noastră. Vrem să fim prieteni cu voi, să lucrăm împreună. Să vă cumpărăm merele, vinul. Să venim la voi în vizită. Să ne vindem la preţ bun resursele energetice şi altele asemenea. Dar dacă sunteţi cu cineva împotriva noastră, atunci situaţia se schimbă”, a declarat Dodon în interviul acordat cu o zi înaintea vizitei sale la Moscova, notează Agerpres.

În acelaşi timp, Igor Dodon a recunoscut că odată ar putea deveni prietenul lui Putin.

”Cred că avem o relaţie bună. Dar mi se pare că prietenia este ceva mai personal. Deci, să spun că îmi este sau nu prieten... Poate la un moment dat vom deveni prieteni. În prezent, avem relaţii bune la nivelul liderilor celor două state care doresc ca ţările lor să fie prietene”, a afirmat preşedintele moldovean.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde în aceste zile o vizită de lucru la Moscova. Pe o rețea de socializare, șeful statului a scris că va avea mai multe întrevederi, inclusiv cu vicepremierul Dmitri Kozak, care este și reprezentant special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova.

După vizita în orașul Moscova, Igor Dodon urmează să participe la ședința ordinară a Consiliului șefilor statelor CSI, la Dușanbe, Tadjikistan, care va avea loc în perioada 27-28 septembrie.

De la preluarea mandatului la sfârşitul anului 2016, Igor Dodon a vizitat în repetate rânduri Federaţia Rusă, unde s-a întâlnit de nenumărate ori cu Vladimir Putin. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.3163%
USD USD 18.0329 0.4160%
RUB RUB 0.2785 0.0719%
RON RON 4.2187 0.4022%
UAH UAH 0.6843 -0.4510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile