Logo Realitatea.md

Mesajul Maiei Sandu către cei care încearcă să treacă unele instituții din subordinea Președinției în cea a Guvernului și Parlamentului (VIDEO)

25 Noiembrie 2020, 12:20 // Politica

„Vă recomand insistent să nu încercați răbdarea oamenilor. Să nu vă bateți joc de votul lor, să nu veniți cu inițiative neconstituționale și periculoase, altfel, veți simți pe pielea proprie supărarea lor”. Cu un asemenea mesaj a venit astăzi președinta aleasă, Maia Sandu, către cei care ar încerca să treacă unele instituții de stat din subordinea Președinției în componența Parlamentului sau Guvernului.

Embed:

Mai exact ar fi vorba de actuala conducere a țării PSRM, care, potrivit unor zvonuri, ar pune la cale ca unele instituții de forță, din subordinea Președinției – Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul de Protecție și Pază de Stat să le treacă în componența Parlamentului și Guvernului – instituții, care sunt în prezent practic controlate în totalitate de socialiști.

„Președintele este comandantul suprem al forţelor armate și este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării. Pentru exercitarea eficientă a atribuțiilor sale constituționale șeful statului dispune și de anumite pârghii. Instituțiile statului aflate în coordonarea președintelui țării sunt deosebit de importante și nu trebuie să fie parte a unor târguri politice sau să-și schimbe subordonarea în funcție de mofturile cuiva. Le amintesc celor care pun la cale scoaterea unor instituții din coordonarea președintelui că la aceste alegeri au votat 1,650,131 de oameni. Acești oameni au mers la vot deoarece cred în puterea Președintelui de a schimba lucrurile. Vă recomand insistent să nu încercați răbdarea acestor oameni. Să nu vă bateți joc de votul lor, să nu veniți cu inițiative neconstituționale și periculoase, altfel, veți simți pe pielea proprie supărarea oamenilor”, a fost mesajul Maiei Sandu.

Precizăm că, în presă se vehiculează că actuala guvernare ar încerca să preia practica guvernării din 2016, când SIS și SPPS au fost scoase din subordinea Președinției și trecute în componența Parlamentului, iar în vara anului trecut, când la guvernare era Blocul ACUM și PSRM, aceste două instituții au revenit din nou în subordinea Președinție.

Citeste tot despre: Maia Sandu, sis, SPPS
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9571 -0.2024%
USD USD 17.2856 0.0243%
RUB RUB 0.2352 -0.2545%
RON RON 4.3004 -0.2112%
UAH UAH 0.6156 -0.0974%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile