Logo Realitatea.md

Mesajul Maiei Sandu, în urma replicilor „online” între deputații ACUM și PSRM

08 August 2019, 14:37 // Actualitate

Prim-ministra Maia Sandu s-a adresat colegilor din blocul ACUM să nu încurce libertatea de exprimare cu vorba goală. „Aveți de ales - fie participați la schimbare și vă asumați o muncă extrem de dificilă, fie continuați să nu faceți nimic și să inflamați societatea cu nevoile propriului ego”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Ce am ales noi să facem nu e din confort sau plăcere, dacă am fi căutat să ne fie plăcut, eram astăzi în altă parte. Nu pentru aplauze am venit. Am venit să scoatem gunoiul din țară, iar gunoiul miroase urât. Și este nevoie de oameni care sunt gata să-și murdărească hainele pentru curățarea țării de gunoi. Să ne alocăm mai puțin timp pentru declarații înfierbântate și mai mult pentru lucru”, a declarat prim-ministra.

Maia Sandu s-a adresat și celor din PSRM. Oficiala a scris că divergențele nu pot fi piedici în calea scopului care a determinat ACUM și PSRM să aibă o înțelegere.

„Dacă vrem să resetăm procesele democratice, să creăm instituții independente, atunci haideți să nu căutăm pretexte pentru a complica o situație dificilă. Am mai spus acest lucru – asigurarea unei justiții independente, așa încât procurorii și judecătorii să apere legea și oamenii, nu politicienii corupți, este prioritatea noastră. Fără acest lucru, nu se va putea merge prea departe în niciun domeniu. Este o linie roșie pentru Guvern și vom îndeplini această promisiune”, a scris Maia Sandu.

Prim-ministra a venit și cu un mesaj pentru cetățeni. „Vă garantez că nimeni nu s-a așezat confortabil în fotolii, uitând de promisiuni. Echipa mea este o echipă de profesioniști integri și, poate ceva nou pentru guvernările din Moldova, o echipă de oameni cu bune intenții, cu intenția clară de a lucra pentru oameni”, a menționat Maia Sandu.

Aceasta a mai scris că în prezent nu se poate lăsa Consiliul Superior al Procurorilor să aleagă noul Procuror. „Căutăm soluții legale ca următorul procuror să fie cu adevărat independent”, a adăugat prim-ministra.

VEZI ȘI:

Igor Dodon către deputații Blocului ACUM: „Să dăm dovadă de înțelepciune și maturitate politică”

Socialiștii insistă pe semnarea de urgență a acordului politic între PSRM și blocul ACUM

Octavian Țîcu: „De foarte multe ori am avut numiri în interior care nici măcar nu au fost discutate în fracțiuni sau în bloc”

Deputat ACUM: „Dacă toți ar fi decis ca Octavian Țîcu să rămână îngeri și nepătați, astăzi încă am fi fost sub regimul lui Plahotniuc”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile