Logo Realitatea.md

Mesajul Poliției Naționale după accidentul fatal de la săniuș, în urma căruia, a murit o fetiță

09 Ianuarie 2019, 11:37 // Societate

Poliția Națională a făcut publică o imagine cu accidentul tragic din seara de marți, 8 ianuarie, în urma căruia o fetiță de 5 ani a murit, iar un băiat de 17 ani a ajuns în stare gravă la spital.

Ambii se dădeau cu sania pe un traseu la ieșire din satul Sipoteni, raionul Călărași, când la un moment dat au ajuns sub roțile unui BMW.

„Zilele cu zăpadă sunt o bucurie pentru copiii care abia așteaptă să iasă la săniuș. Deseori, însă, ei rămân nesupravegheați de adulți și sunt predispuși riscului victime ale accidentelor rutiere”, este mesajul Poliției Naționale, însoțit de o serie de recomandări.

✅ Nu-i lăsați pe cei mici singuri la săniuș, să se plimbe pe suprafața lacurilor sau a râurilor înghețate, oricât de rezistent ar părea stratul de gheață;

✅ Asiguraţi-vă că pârtiile improvizate de copii nu sunt prea abrupte şi nu există riscul de a ajunge pe carosabil sau de a se lovi de garduri, pomi sau stâlpi!

✅ Supravegheaţi-i mai atent pe cei mici, deoarece la săniuş, preocupaţi de joc, nu observă maşinile şi pericolele la care se expun!

✅ Nu le permiteţi copiilor să folosească pungi de plastic sau alte obiecte casnice, în loc de sanie, deoarece pot fi răniţi!

✅ Dragi copii, nu vă jucați în preajma carosabilului, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor;

✅ Traversați strada numai la trecerile semnalizate, după o asigurare temeinică.

În același timp, conducătorii auto sunt rugaţi să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum în localități sau în afara acestora (carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei și mâzgă);

✅ Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi cel de climatizare pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic.

✅ În cazul în care vă aflați într-o dificultate și aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare s-au sunați la 112.

Realitatea.md amintește că accidentul s-a produs pe la ora 20:35. La volanul BMW-ului, se afla un tânăr de 28 de ani. El a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat 0,0 mg/l în aerul expirat.

Șoferul ar fi povestit oamenilor legiii că nu i-a observat pe copiii care i-au ieșit brusc în față și nu a reușit să frâneze. Actualmente, el este cercetat în stare de libertate, fiind stabilite toate circumstanțele tragediei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5934 -0.7773%
USD USD 17.5245 -0.2635%
RUB RUB 0.2773 -0.6093%
RON RON 4.1507 -0.5487%
UAH UAH 0.6835 0.6183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile