Logo Realitatea.md

Michalko, consternat de atacurile lui Țîrdea. Socialistul nu s-a oprit din ele! A continuat pe Telegram: „Se încearcă să mi se închidă gura”

22 Octombrie 2020, 08:19 // Politica

Conferința de presă a deputatului PSRM Bogdan Țîrdea în care și-a prezentat cartea despre „societatea civilă, ONG-urile, rețelele Soros și modul în care au preluat controlul asupra țării” a trezit nu doar reacția persoanelor vizate direct, dar și cea a șefului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, în contextul în care Uniunea Europeană reprezintă un donator important pentru Republica Moldova. „Sunt consternat de atacurile dure, nefondate și rău-intenționate”, a punctat diplomatul.

Ambasadorul Peter Michalko a plasat pe contul său de Facebook două postări, una în limba română și alta în limba rusă, prin care și-a exprimat reacția la acuzațiile aduse de Bogdan Țîrdea în ziua de miercuri, 21 octombrie, în incinta unei săli de presă.

„Sunt consternat de atacurile dure, nefondate și rău-intenționate, lansate la adresa societății civile și a mass-media independente din Republica Moldova. Pentru orice stat care se consideră democratic și modern, o societate civilă puternică și vibrantă, precum și mass-media independente sunt elemente necesare, care asigură progresul, dezvoltarea și transparența, și împuternicesc cetățenii. În Republica Moldova, organizațiile neguvernamentale aduc multe beneficii pentru toți cetățenii țării, în fiecare zi. Ele sunt parteneri importanți pentru autoritățile de la toate nivelurile, care ar trebui să fie deschise și incluzive față de partea activă a societății, în interesul oamenilor și pentru viitorul lor. Astfel de atacuri ridică semne de întrebare serioase față de angajamentul politic de a sprijini un mediu favorabil dezvoltării societății civile, care este o parte esențială a implementării Acordului de Asociere UE-Republica Moldova, a scris Peter Michalko.

Mai jos, atașăm și postarea sa pentru vorbitorii de limba rusă.

Socialistul Bogdan Țîrdea însă nu s-a oprit la conferința de presă. Azi-dimineața, pe contul său de Telegram, s-a arătat dezamăgit de reacția diplomatului.

„Despre libertatea de exprimare de la ambasadorul UE. Este șocat de cartea noastră despre Societatea civilă din Moldova. Dar nu a citit cartea. Domnilor, acesta este Evul Mediu!!! Inchiziția în adevăratul sens al cuvântului. Se încearcă pur și simplu să mi se închidă gura, să se ascundă adevărul, să se interzică un alt punct de vedere. Asta înseamnă că am scris despre un adevăr. Nu mă așteptam de la Mikhalko. Mulțumesc, domnule ambasador, pentru poziția dvs. Acum, toată țara v-a văzut apărând pluralismul, democrația și gândirea liberă. 

P.S. Astăzi vom face o prezentare a cărții în limba rusă. M-ați convins”, a scris deputatul.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile