Logo Realitatea.md

Micșorarea salariilor și lipsa aprovizionării cu apă a lucrătorilor ÎM „EXDRUPO” i-a scos la protest. Cum comentează situația Boldurescu și Codreanu (FOTO)

09 August 2018, 14:00 // Societate

Angajații Întreprinderii Municipale „EXDRUPO” au protestat în această dimineață la sediul instituției, fiind nemulțumiți de salariile micșorate din ultima perioadă, precum și pentru faptul că nu li se mai dea apă și lapte, precum prevede Codul muncii. 

Foto: Constantin Grigoriță

Potrivit lucrătorilor, de când s-a schimbat noua conducere a întreprinderii, salariile angajaților au fost micșorate fără explicații, iar apa și laptele pe care îl primeau pentru faptul că lucrează în condiții dăunătoare pentru sănătate le-a fost sistată. De asemenea, muncitorii spun că volumul de lucru a crescut, iar întreprinderea nu le achită banii pentru orele suplimentare lucrate.

În fața protestatarilor a venit directorul ÎM „EXDRUPO”, Adrian Boldurescu, care a declarat că volumul de lucru nu este același pe care l-au executa și până acum, însă cauza este faptul că până în prezent au fost blocate licitațiile.

„Astazi este prima zi când s-a deblocat procedura de licitație și cu asfaltul. Tot azi trebuia să începem asfaltarea pe strada Academiei. Nouă abia acum ni s-au deblocat resursele financiare pentru cantitățile mari de asfalt. Voi știți doar că eu când am venit la întreprindere v-am zis că EXDRUPO are un deficit bugetar de 47 milioane lei”, a afirmat Boldurescu.

Contactat de ProTV, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că a aflat prea târziu de protestul angajaților de la EXDRUPO. „Îmi pare rău că am aflat abia după ce a avut loc această adunare, aș fi vrut să fiu acolo să vorbesc cu muncitorii. În cel mai scurt timp o să vorbesc cu directorul să vedem care este problema”, a spus Codreanu.

Amintim că, Adrian Boldurescu, a fost numit în funcția de director al Întreprinderii Municipale „EXDRUPO” în luna ianuarie curent, de către primarul interimar de atunci, Silvia Radu. Anterior această funcție a fost deținută de către Ștefan Racu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile