Logo Realitatea.md

Militarii, pompierii, salvatorii și polițiștii vor monitoriza circulația în satele Etulia și Cișmichioi, plasate în carantină (FOTO)

25 Aprilie 2020, 11:00 // Societate

Echipe de militari aiArmatei Naționale și de pompieri și salvatori au fost detașate începând de astăzi, 25 aprilie curent, în satele Etulia și Cișmichioi, raionul Vulcănești, unde vor monitoriza și supraveghea, alături de polițiști, deplasarea localnicilor și vehiculelor. Decizia a fost luată în rezultatul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale în urma instituirii regimului de carantină în aceste două sate.

Potrivit Centrului Operațional de Comandă, 38 de militari din Brigada de Infanterie motorizată „Dacia" și Batalionul cu Destinație Specială „Fulger" au instalat, în dimineata zilei de azi, posturi fixe de control la intrările și ieșirile din cele două localități pentru a monitoriza traficul.

În operațiunile de gestionare a circulației persoanelor și transportului sunt implicate și șase unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale.

De menționat că în prezent, un număr total de 145 de militari din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova" și „Dacia", Batalionul 22 de menținere a păcii, Regimentul de Rachete Antiaeriene și Batalionul cu Destinație Specială „Fulger", cu 23 de unități de tehnică, se află la 25 de posturi fixe amenajate în localitățile aflate în carantină — Talmaza, Carahasani, Ștefan Vodă, Soroca, Glodeni, Brînzeni, raionul Edineț, dar și la Etulia și Cișmichioi, raionul Vulcănești.

Totodată și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că pentru menținerea siguranței și securității cetățenilor în cele două localități, au fost activate cinci posturi fixe. În măsurile de prevenire sunt antrenați 14 salvatori, polițiști și soldați ai Forțelor Armate cu 15 unități de tehnică. La intrare în localitățile sunt amplasate corturi, iar accesul este permis doar echipelor de urgență, dar și celor care mențin infrastructura localității.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au menirea de a menține securitatea cetățenilor și de a acorda suportul necesar autorităților publice la fața locului. De asemenea, angajații IGSU vor fi implicați în măsurile de prevenire pericolului de răspândire a epedimiei prin informarea populației din localitățile Etulia și Ceșmichioi.

În cele două localități o să activeze echipajele mobile cu autospeciale de intervenție, care vor difuza mesaje audio de avertizare a cetățenilor. Potrivit IGSU, astfel de măsuri vor continua și în localitățile Soroca, Ștefan Vodă, Talmaza, Carahasani, Brânzeni, Glodeni și Edineț pe toată perioada de menținere a carantinei. Persoanele sunt rugate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să anunțe autoritățile în caz de suspecție de infectare cu noul virus. În caz de situații de risc oamenii pot suna la Serviciul 112.

Foto: army.md

Foto: IGSU

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile