Logo Realitatea.md

Mincinosule/ Afirmații nefondate! Replicile dure pe holul Judecătoriei Buiucani între Chirtoacă și Robu (VIDEO)

07 August 2018, 16:07 // Societate

Pe data de 7 august, urma să aibă loc o nouă ședință de judecată în dosarul fostul primar general Dorin Chirtoacă în cadrul căruia urma să fie finalizată audierea martorului procurorului - Nistor Grozavu (n.r. viceprimarul Capitalei, la fel cercetat în dosarul „parcărilor cu plată”). Nu a fost să fie însă!

Ba mai mult, ședința a fost întreruptă cu replici dure pe holul Judecătoriei Buiucani între Dorin Chirtoacă și Dumitru Robu (n.r. procuror de caz) până pe data de 15 august 2018.

„La întrebările adresate de avocat (n.r. avocatul lui Dorin Chirtoacă), la un moment dat avocatul lui Nistor Grozavu - Iurie Mărgineanu - îi face semn procurorului să se opună. Procurorul se ridică în picioare și solicită să fie înlăturată o întrebare. Noi am obiectat împotriva acestui tandem.

Judecătorul a spus că nu poate constata dacă cineva i-a făcut cuiva vreun semn. Procurorul a negat, precum că Mărgineanu i-a făcut semn, după care chiar Mărgineanu a recunoscut că a făcut acel semn. Rezultă că procurorul a mințit.

Am cerut să fie schimbată poziționarea oamenilor în sală, astfel încât persoana audiată să dea declarații în fața judecătorului și nu în fața procurorului. La aceasta, judecătorul (n.r. Alexandru Negru) a respins propunerea și a spus că ceea ce facem noi este un circ”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Embed:

În acest context, a fost formulată o cerere de recuzare, care a fost examinată de judecătoarea Irina Păduraru. După circa 2 ore de dezbateri, cererea într-un final a fost respinsă - fapt după care au și urmat replicile dure.

Mai mult, Dorin Chirtoacă a prezentat o înregistrare făcută la ședința de judecată: „Procurorul Dumitru Robu este un mincinos. El neagă că judecătorul (n.r. Alexandru Negru) a spus „circ” în ședința de judecată, dar iată că l-ați auzit... Avem o situație când doi judecători acoperă minciunile procurorului. Judecătorul de fond Negru nu vrea să cerceteze faptele, iar judecătoarea Păduraru care a examinat cererea de recuzare pe șase rânduri respinge recuzarea și ne trimite înapoi la judecătorul Negru.

Acesta nu este un proces, este o bătaie de joc, bătaie de joc cinică, șterg pe jos cu tine, să-ți arate că ei fac ce vor. Faceți mai departe, dar departe n-o să ajungeți! M-a amenințat că dacă fac publică înregistrarea îmi schimbă măsura preventivă în arest. Am s-o dau publicității”.

În același timp, procurorul Dumitru Robu a ținut să precizeze că nu va comenta declarațiile făcute de fostul primar general. „Nu voi comenta cele spuse de inculpat (n.r. Dorin Chirtoacă). Partea apărării și-a atins scopul de a nu finaliza audierea martorului Grozavu Nistor și de a tărăgăna procesul. Este deja a 7-a ședință de judecată de audieri. Afirmațiile avocaților și a inculpatului sunt nefondate și neîntemeiate”, a conchis procurorul.

Realitatea.md amintește că Dorin Chirtoacă este învinuit în două dosare penale: unul pentru trafic de influență privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” - caz pe care azi a avut loc ședință de judecată, și altul pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții.

În ambele cazuri, acesta se declară nevinovat, aflându-se sub control judiciar până în luna septembrie 2018.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile