Logo Realitatea.md

Ministerul de Externe a făcut o precizare pentru presă, după ce au fost publicate acuzațiile lui Ulianovschi

18 Septembrie 2020, 15:06 // Actualitate

Conducerea Ministerului de Externe, reprezentată de Oleg Țulea, a venit cu o precizare prin intermediul Serviciului de presă cu referire la acuzațiile lui Tudor Ulianovschi, precum că ar fi fost presat politic în legătură cu participarea sa la concursul pentru obținerea șefiei a Organizației Mondiale a Comerțului.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a oferit această platformă domnului Tudor Ulianovschi înaintând candidatura acestuia la funcția de Director al OMC, fiind o oportunitate care în mod cert a oferit vizibilitate țării noastre pe plan extern.

La moment, MAEIE se concentrează pe etapele ulterioare de identificare a viitorului Director al Organizației Mondiale a Comerțului, o structură internațională importantă pentru Republica Moldova și comerțul mondial, în cadrul căreia urmează să fie găsite soluții practice de redresare economică în perioadă pandemică, în corespundere cu interesele țării noastre”, se explică în comunicatul emis presei.

Tudor Ulianovschi, candidat la Șefia Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), și-a anunțat retragerea din cursa mondială în acest concurs, unde au participat alți șapte candidați din Arabia Saudită, Kenya, Nigeria, Egipt, Marea Britanie, Coreea de Sud și Mexic, el fiind primul candidat al Europei Centrale și de Est care participă pentru prima dată în istoria sistemului mondial de comerț într-o asemenea competiție. Motivul care a stat la baza deciziei sunt anumite „presiuni politice”.

Nu este clar la ce forțele politice din partea cărora au venit presiunile. Întrebat într-o conferință de presă, Vlad Batrîncea, deputatul PSRM care reprezintă o formațiune care se află la guvernare, a declarat că nu cunoaște nimic despre acest subiect.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile