Logo Realitatea.md

Ministerul Economiei și Infrastructurii inițiază un dialog cu mediul de afaceri privind stabilirea conceptului final al Arenei Chișinău

03 Octombrie 2019, 12:44 // Economie

Ministerul Economiei și Infrastructurii, împreună cu Agenția Proprității Publice, inițiază un dialog consultativ cu mediul de afaceri național și internațional privind stabilirea conceptului final al proiectului și demararea construcțiilor în proximitatea orașului Chișinău (com. Stăuceni).

Foto: mei.gov.md

La 24 august 2018, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat un acord de Parteneriat Public Privat pentru proiectarea, finanțarea și construcția arenei polivalente de interes național Chișinău Arena, pe o suprafață de 10 ha și alocate suplimentar proiectului circa 59 ha pentru dezvoltarea infrastructurii amplasate pe teritoriul din extravilanul comunei Stăuceni, la intersecția străzilor Calea Orheiului și Bucovinei din categoria „D” în categoriile „R7”, „C4” și „C7”.

Arena polivalentă urmează a fi dată în exploatare până la finele anului 2019 și va putea găzdui diverse evenimente sportive, culturale, recreaționale la cele mai înalte standarde internaționale.

În acest sens, Guvernul Republicii Moldova în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenția Proprietății Publice și Ministerul Educației, Cercetării și Culturii, lansează un apel către mediul de afaceri privind:

1) înaintarea conceptelor de valorificare și dezvoltare a terenului cu suprafața de 59 ha care să aducă valoare adăugată Obiectivului existent (Arena polivalentă) și participarea nemijlocită în calitate de ofertant dezvoltator la construirea complexului arhitectural, în bază de concurs public;

2) identificarea unui operator cu experiență internațională în domeniul gestiunii obiectivelor de menire socio-culturală, care să preia în gestiunea sa o parte din proiectul Arena Chișinău în baza unui contract de performanță de management atribuit prin concurs public, pe un termen limitat, având la bază achitarea unei redevențe anuale.

Conceptul primar de dezvoltare zonală se consideră ca punct de reper pentru înaintarea conceptelor din partea mediul de afaceri național și internațional.

Orice concept, propuneri, dar și întrebările suplimentare spre consultare, pot fi transmise până  pe 3 decembrie 2019, la e-mail-ul: ion.potlog@mei.gov.md, Ion Potlog, consilier, Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Prezentarea Proiectului Urbanistic Zonal poate fi descărcată accesând acest link.

Citeste tot despre: Arena Chișinău
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile