Logo Realitatea.md

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat campania „Sunt RESPONSABIL! Clasa mea e ACASĂ!”

24 Martie 2020, 10:26 // Tech

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a lansat campania „Sunt RESPONSABIL! Clasa mea e ACASĂ!”. Campania are ca obiectiv susținerea cadrelor didactice, elevilor, studenților și părinților privind desfășurarea instruirii la distanță, în perioada suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

Astfel, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat și aprobat „Metodologia privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal”, „Regulamentul-cadru de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada suspendării procesului educațional” și „Recomandările-cadru de organizare a activităților didactice în sistem online în instituțiile de învățământ superior, pe perioada suspendării procesului educațional în sălile de studii”.

Documentele reglementează cadrul normativ și metodologic de organizare a procesului educațional în instituțiile de învățământ în perioada în care accesul în instituții este restricționat urmare a răspândirii pandemiei COVID-19. De asemenea, în curând ministerul va aproba și „Metodologia privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină în instituțiile de educație timpurie”.

În context, MECC organizează sesiuni de formare la distanță a formatorilor locali privind utilizarea resurselor digitale. Formatorii locali sunt familiarizați cu diverse platforme online care pot fi utilizate în învăţământul la distanţă atât pentru predarea sincronă, cât și asincronă, sisteme automatizate de captare a ecranului calculatorului la care își desfășoară activitatea cadrul didactic, aplicații de testare etc.

Totodată, MECC și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în parteneriat cu Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, au elaborat și propun spre vizualizare lecții video de pregătire a elevilor claselor a IX-a și a XII-a pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020.

MECC îndeamnă comunitatea educațională la responsabilitate și solidaritate.

CITEȘTE ȘI:

UNICEF: Soluții digitale gratuite pentru a te educa, chiar dacă au fost închise temporar instituțiile de învățământ

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile