Logo Realitatea.md

Ministerul Educației s-a autosesizat după inaugurarea cu mult fast a WC din Rîșcani. Șarov: „Este revoltător. Nu pot găsi explicații”

18 Septembrie 2020, 09:37 // Societate

Ministrul Educației, Igor Șarov, a semnat un ordin care interzice accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ și a făcut o sesizare la ANSP în care a solicitat pedepsirea contravențională a celor care au admis inaugurarea „cu panglică roșie” a veceului din Gimnaziul Hiliuți din satul cu aceeași denumire, raionul Rîșcani.

„Am telefonat organele locale de specialitate. Este revolatător ceea ce se întâmplă. Nu pot găsi explicații. Este strigător la cer. Vom curma orice acțiune de acest gen. Eu ca ministru nu voi permite nicio propagandă electorală pe teritoriul școlii. Cu atât mai mult nu este vorba numai despre campanie electorală și folosirea școlii. Dacă veți citi articolul 135 din Codul educației, veți găsi anumite încălcări. Eu nu am găsit niciun coleg din Ministerul Educației, Culturii și Cercetării care mi-ar putea da o explicație. Orice altă explicație mi-ar aduce aminte de un basm al lui Hans Christian Andersen legat de straiele care erau cusute pentru un rege de către doi escroci, care până la urmă nu au cusut nimic și regele a ieșit gol, iar subalternii dădeau din cap că e frumos. Până un copil nu a strigat că regele este gol. Acest basm e un sfat pentru persoanele care vor să dea o altă viziune a lucrurilor decât cea care este în realitate”, a declarat Șarov în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Ministrul a mai menționat că are suficiente pârghii pentru a curma astfel de tentative în viitor.

„Cât de cinic trebuie să fii atunci când pui o panglică roșie pe care o țin doi copii și stau patru persoane care se înghesuie la ușă, cine primul va tăia panglica? Asta-i o sfidare. Ce facem noi? Veceul este un muzeu?”, s-a revoltat Șarov.

Amintim că președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, a plasat o postare pe contul său de Facebook, pe care ulterior a șters-o, însoțită de o serie de fotografii, una dintre care a bulversat societatea. Postarea era despre inaugurarea unui veceu pentru elevii Gimnaziului Hiliuți din satul cu aceeași denumire, raionul Rîșcani. Au fost tag-uiți 18 oameni, printre care și deputatul PSRM, Vladimir Mizdrenco, ajuns în Parlament după ce a candidat la alegeri pe circumscripția nr.4, or. Rîșcani.

Vedeți AICI fotografia care a bulversat societatea!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile