Logo Realitatea.md

Ministerul rus de Externe anunță protest, după ce Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata

02 August 2017, 20:10 // Actualitate

Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul moldovean, Andrei Neguța, exprimându-și protestul în legătură cu decizia conducerii Republicii Moldova de a-l declara pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, persona non grata pe teritoriul țării noastre.

Foto: DonPress.com

„Viceministrul rus, Grigori Karasin, i-a exprimat ambasadorului moldovean, Andrei Neguță, un protest hotărât în privința deciziei conducerii din Moldova de a-l declara pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, persona non grata, subliniind faptul că partea rusă a muncit pentru a dezvolta relațiile Rusiei cu Republica Moldova. Este vorba despre măsurile luate în sfera comercial-economică, migrației, și în alte direcții ale cooperării noastre”, se arată în comunicatul oficial al Ministerului rus de Externe.

Totodată, decizia de la Chișinău este calificată drept una iresponsabilă, ce are scopul de a destrăma relațiile moldo-ruse. „A fost subliniat, în special, că în ultima perioadă, ținta provocărilor au devenit nu doar oficialii, dar și cetățenii de rând din ambele țări. Se creează impresia că politicienii de la Chișinău încearcă să obțină rolul de pe „flancul drept” în contextul campaniei fără perspectivă împotriva Federației Ruse. Acest lucru trezește indignare și urmează să primească un răspuns în acest sens. Mai mult, suntem forțați să atragem atenția că asemenea acțiuni periculoase pot genera instabilitate nu doar în regiune, ci și în Europa. Este actual, mai ales, în contextul tentativelor continue ale politicienilor moldoveni de a agrava situația în jurul reglementării regiunii transnistrene”, se mai menționează în comunicat.

Realitatea.md amintește că Guvernul a decis astăzi, 2 august, să-l declare pe vicepremierul Federației Ruse Dmitri Rogozin „persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova”, în urma declarațiilor făcute în ultima perioadă la adresa țării noastre, a cetățenilor și a conducerii.

Citește și:

Dodon, despre declararea lui Rogozin persoană indezirabilă: Au implicat Moldova într-un conflict diplomatic și geopolitic fără precedent

Vrea, dar nu poate! Rogozin nu va mai participa la Forumul ”Moldova Business Week 2017”, deși a acceptat invitația lui Calmîc

Ambasadorul Federației Ruse, chemat „la cabinet” la MAEIE! I s-a atras atenția asupra declarațiilor defăimătoare ale lui Rogozin

Candu: Acţiunile ofensatoare și provocările pe care le-a făcut Rogozin au dus la decizia autorităților de a fi declarat persoană indezirabilă în RM (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile