Logo Realitatea.md

Ministerul Sănătății reiterează apelul privind respectarea măsurilor anti-epidemice. „Reluarea activității economice s-a interpretat eronat” (VIDEO)

01 Iunie 2020, 19:10 // Actualitate

Reluarea activității economice s-a interpretat eronat, drept o relaxare de către marea majoritate a populației. Astfel, nu se mai respectă nici ditanța socială, nici măsurile de igienă a mâinilor, nici alte măsuri de precauție impuse de situația epidemiologică acută. Cel puțin asta afirmă reprezentanți ai Ministerului Sănătății care cer respectarea în continuare a acestor măsuri.

foto simbol

„Observăm că vigilența anterioară a populației, ceea ce ține de respectarea măsurilor de sănătate publică în obiectivele publice, deci – magazine, farmacii, nu se mai respectă așa cum anterior, distanța socială, igiena mâinilor și aici reiterăm și venim cu un îndemn repetat să respectați recomandările de sănătate publică pentru că asta ne va salva vieți”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății Constantin Rîmiș după prezentarea datelor actualizate privind situația epidemiologică din țară de astăzi.

Potrivit lui, nici în parcuri nu se respectă acele restricții care interzic accesul pe terenurile de joacă, terenurile sportive și alte zone de agrement, formându-se aglomerări contrar recomandărilor autorităților.

„Astăzi este ziua copiilor, vă rugăm să aveți grijă de sănătatea lor. Respectați măsurile de sănătate publică și aveți grijă de sănătatea voastră și apropiaților voștri. Încă o dată, vă îndemn și vă rog să respectați acele măsuri și să revenim la o vigilență pentru a avea grijă de sănătate și a preveni în continuare noile cazuri de îmbolnăviri și decese”, a reiterat reprezentantul Ministerului Sănătății.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile