Logo Realitatea.md

Ministerul Sănătății: Rezultatele investigației cazului de intoxicație de la tabăra de vară „Ceaica” vor fi gata pe 28 iunie

26 Iunie 2018, 17:19 // Societate

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) informează că membrii comisiei instituite pentru a cerceta cazul de intoxicație de la tabăra de vară „Ceaica”, vor prezenta rezultatele anchetei pe data de 28 iunie. „Comisia va propune autorităților locale și factorilor de decizie responsabili din Taraclia, măsuri concrete pentru prevenirea apariției cazurilor analogice”, susțin reprezentanții MSMPS.

Foto simbol

În același timp, un alt grup de lucru intersectorial, care implică specialiștii MSMPS, ai MECC și ANSA, vor elabora un chestionar în regim de urgență, în baza căruia vor fi evaluate toate taberele din țară privind asigurarea condițiilor sigure pentru copii, în perioada estivală, se precizează într-un comunicat de la Minister.  

De menționat că din grupul de lucru pentru investigarea cazului de intoxicație fac parte reprezentanți ai Agenției Naționale de Sănătate Publică, Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, Direcției învățământ general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Direcției Generale a Inspectoratului General al Poliției.

Incidentul a avut loc la finele săptămânii trecute. Într-un final, 29 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, au ajuns la spital cu diverse simptome precum dureri de cap și de burtă, febră și diaree. 

S-a constatat că tabăra activa fără autorizație sanitară. Activitatea acesteia a fost sistată temporar. 

În acest context, premierul Pavel Filip a cerut ca toate taberele de odihnă din republică să fie verificate, pentru a se evita asemenea incidente pe viitor. 

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.0000%
USD USD 17.2289 0.0000%
RUB RUB 0.2279 0.0000%
RON RON 4.2084 0.0000%
UAH UAH 0.6057 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile